Gürpınar, Baharı Fidan Dağıtımı ile Karşıladı

Gürpınar, Baharı  Fidan Dağıtımı ile Karşıladı

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından 4 bin ceviz, 3 bin badem ve 3 bin çam fidanı vatandaşlara dağıtıldı.

Daha yeşil bir Gürpınar için her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturan Gürpınar Belediyesi aynı zamanda ilçenin hava ve iklim koşullarına uygun fidanları vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor.
Dağıtım programında vatandaşlarla bir araya gelen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yeşil Gürpınar için el birliğiyle fidanları toprakla buluşturmamız gerekiyor dedi.

Başkan Tanış, “Bugün baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramımız aynı zamanda Dünya Ormancılık Günü. Bu vesileyle geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda 10 bin fidanı vatandaşlarımıza dağıttık. İnanıyorum ki o fidanlar verecekleri meyvelerle, gölgeleri ve yeşillikleriyle Yeşil Gürpınar çabamıza katkı sağlayacaktır. Bu yıl hamdolsun yağışlar konusunda çok bereketli bir yıl geçirdik. Toprakla buluşacak bu fidanlarında bu bereketten faydalanacağına inanıyorum.“ dedi.