BELEDİYE HABERLERİ

Samsun’da Down Sendromlu Çocuklar için Özel Etkinlik

Samsun’da Down Sendromlu Çocuklar için Özel Etkinlik

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte down sendromlu çocuklar ve gençler gönüllerince eğlenip güzel bir gün geçirdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle özel bir program düzenlendi. Kentteki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte down sendromlu çocukların hazırladıkları el emeği ürünler ve tablolar sergilendi. Down senromlu çocuklar ve gençlerden oluşan halk oyunu ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Çocuklar spor ve oyun aktivitelerine katıldı. Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği işbirliğiyle yapılan etkinliğe katılan down senromlu çocuklar ve gençler ile aileleri birlikte güzel bir gün geçirdi.

Etkinlikte konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza, özel gereksinimli çocuklarımıza düzenlemiş olduğumuz etkinliklerden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlik ile çocuklarımızın bugünün anlam ve önemi ile ilgili hem bilgilendirme yapmak istedik hem de çocuklarımızın oyunlarını, gösterilerini, el emeği ürünlerini sergilemelerini sağlamak istedik. Dünyaya artı bir değer katan kardeşlerimizin farkındayız. Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Çocuk Evi’nden bu kardeşlerimizin hepsi hizmet alıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak onların her zaman yanındayız” diye konuştu. 

YASİN SAĞERYASİN SAĞER