SPOR

Fenerbahçe'de Jorge Jesus tehlikesi! Ronaldo'dan olay cevap

Sarı-Lacivertliler'in sezon başında takımın başına getirdiği ve kısa sürede Fenerbahçeliler'in sevgilisi olan Jorge Jesus için dış basında birçok iddia ortaya atılıyor. Son dönemde Portekizli hoca için yapılan haberler artarken Kanarya için kâbus yeniden başlayacak gibi gözüküyor. Öte yandan Ronaldo Nazario'dan Jorge Jesus sorusuna çok konuşulacak bir cevap geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Jorge Jesus tehlikesi! Ronaldo'dan olay cevap

Fenerbahçe 'de Jorge Jesus gelişmesi yaşanıyor. Sarı lacivertlilerin sözleşme uzatma teklifi götürdüğü tecrübeli teknik adam için çarpıcı iddialar ortaya atılıyor. Kanarya ile başarılı bir sezon geçiren ve taraftarın sevgilisi haline gelen Jesus'un yeni sözleşme ile ilgili kararı vermesi beklenirken yaşanan gelişme kafasını karıştıracak cinsten...

 

JORGE JESUS'A MOURINHO ENGELİ

Barcelona, kadroda düşünmediği Memphis Depay’ı 5 milyon Euro’ya satış listesine koymuştu. İspanyol devi, menacerler aracılığıyla Hollandalı yıldızı aralarında Fenerbahçe’nin olduğu kulüplere önermişti. Joao Pedro’nun sakatlığı sonrası Sarı-Lacivertliler, 28 yaşındaki oyuncuyu değerlendirmeye aldı. Depay, Dünya Kupası’nda mücadele ettiği için transfer görüşmelerini rafa kaldırmıştı.

Hollanda’nın elenmesinin ardından yıldız futbolcu için harekete geçen ilk takımın Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Roma olduğu öğrenildi. İtalyan basını, Sarı-Kırmızılı ekibin Barcelona ve Depay ile temas kurarak transferin mali şartlarını araştırdığını yazdı. 28 yaşındaki golcünün önceliği ise oynama garantisi. Barcelona’da 3 maçta sadece 131 dakika süre alan dünyaca ünlü yıldız, aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyor.

Fenerbahçe de Hollandalı oyuncunun mali şartlarını soruşturmayı planlıyor. Eğer şartlar uygun olursa, Sarı-Lacivertliler de Depay için harekete geçecek. Golcü oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda biteceği için Barcelona’nın, talep ettiği 5 milyon Euro’nun daha altına ‘evet’ demesi muhtemel. Yönetim, listedeki diğer adaylar Vincent Aboubakar, Peter Olayinka, Antoine Semenyo gibi isimler için de çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, 8 Ocak’ta başlayacak ara transfer dönemine kadar bu operasyonda büyük ilerleme kaydetmeyi planlıyor.

 

LUAN PERES BİLMECESİ

Brezilyalı oyuncu, Rennes ile deplasmanda oynanan maçta yan kale direğine çarparak dizinin arka bölümünden sakatlanmıştı. Luan Peres’in sıkıntı yaşadığı bölge nedeniyle ameliyat tercih edilmemişti. Ancak başarılı savunmacı bir türlü sahalara dönemedi.

Sambacı, Antalya kampı öncesi takımla topsuz çalışmalara başlamıştı. Takım kamptayken, İstanbul’da hazırlıklarını sürdüren Luan’ın ağrılarının yine arttığı öğrenildi. 28 yaşındaki stoperin sahalara dönüş tarihi belirsizliğini koruyor.

SAMET AKAYDIN BİTMEK ÜZERE

Fenerbahçe, Samet Akaydın için ezeli rakipleriyle girdiği transfer yarışını kazanmaya çok yakın. Sarı-Lacivertliler, Adana Demirspor ile 3.5 milyon Euro bonservis bedeli üzerinden el sıkıştı. Samet’le yapılan görüşmelerde de kısa sürede anlaşma sağlandı. Kulüpler arasında artık son detayların konuşulduğu öğrenildi. Fenerbahçe’nin ara transfer dönemindeki ilk bombasının 28 yaşındaki savunmacı olmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Yönetim böylece defanstaki eksiği yerli bir oyuncuyla gidererek çok değerli olan yabancı kontenjanını farklı bir bölge için kullanabilecek.

 

JORGE JESUS SERÜVENİ

Geçen sezon Vitor Pereira ile yaşanan hayal kırıklığının ardından takım sezon sonuna kadar İsmail Kartal'a emanet edilmişti. Kartal, Fenerbahçe'yi yeniden havaya sokarken, camiadaki tüm kara bulutları dağıtmıştı. Yeni sezonda takımın başında olup olmayacağı merak edilen Kartal'la, Başkan Ali Koç ve ekibi yolları ayırmış, tecrübeli hocaya teşekkür edilmişti.

A Plus yabancı hoca...

Sarı-Lacivertli yönetim bu kararı yabancı bir A Plus hocayı takımın başına getirmek için aldığını kaydederken, uzun uğraşlar sonucunda Jorge Jesus'la anlaşıldı. Benfica'yla yollarını ayıran Portekizli teknik adam 3 Haziran'da resmen kendisini Kanarya'ya bağlayan sözleşmeye imza atmıştı.

 

12 golle 4 galibiyet

Sezon da harika başladı. Jesus yönetimindeki Sarı-Lacivertliler, Dünya Kupası nedeniyle lige verilen araya lider girerken, Avrupa Ligi'nde de gruptan lider çıktı. Üstelik Fenerbahçe, Dünya Kupası arasını da çok iyi değerlendirdi. Sarı-Lacivertliler, 12 günlük iznin ardından idmanlara başladı ve şu ana kadar 4 hazırlık maçına çıktı.

Jorge Jesus’un öğrencileri, bu karşılaşmalarda adeta resmi maç gibi mücadele etti. Fenerbahçe, sırasıyla Vallecano, Villarreal, Alanyaspor ve Salernitana’yı devirdi. Kanarya, 4’te 4 yapmasının yanı sıra toplamda 12 kez ağları havalandırarak maç başına 3 gol ortalaması yakalayarak, şimdiden sezonun ikinci bölümü için hazır olduğunu gösterdi.

 

En büyük hayali Brezilya

Fenerbahçe için her şey güzel giderken Jesus kâbusu yeniden başlayacak gibi görünüyor. Tecrübeli teknik adam, en büyük hayali olan Brezilya Milli Takımı’nın başına geçme teklifini her an alabilir... Brezilya’nın Dünya Kupası’na çeyrek finalde Hırvatistan karşısında veda etmesinin ardından Tite, teknik direktörlük görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Teklif bekliyor!

Ülke basınında, Sambacılar’ın yeni hocası için adaylar ortaya atılmaya başlandı. Brezilya medyasına göre Tite’nin koltuğunu devralmaya yakın iki aday var: Dorival Junior ve Jorge Jesus! Junior, Flamengo’da başarılı bir sezon geçirmesinin ardından görevinden ayrılmıştı. 60 yaşındaki teknik adam, Brezilya Milli Takımı’ndan teklif bekliyor.

 

1 yıllık imzaladı

Jesus, Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Yönetim kontratı uzatmak istese de bu durum, başarılı hocanın Sambacılar’dan teklif alıp almayacağına bağlı görünüyor.

Ronaldo'dan Jorge Jesus sorusuna cevap

FENOMEN RONALDO'DAN JESUS SORUSUNA CEVAP

Brezilya'nın futbol efsanesi Ronaldo Nazario, Tite sonrası milli takım teknik direktör adayları için açıklama yaptı.

Pep Guardiola'ya bir ilginin olduğunu ancak bunun imkansız olduğunu belirten Ronaldo, "Evet, Guardiola'ya bir ilgi vardı. Ekibiyle görüşüldü. Pep ise Manchester City ile sözleşme yenilemeyi tercih etti." dedi.

ADAYINI AÇIKLADI

Basında ismi geçen Jorge Jesus, Cesar Sampaoli, Dorival Junior, Mano Menezes, Rogerio Ceni, Abel Ferreira gibi isimler ile ilgili gelen soruya Ronaldo, "Tüm bu isimlere çok saygı duyuyorum. Hepsi uluslararası isimler. Ancak, benim adayım Fernando Diniz. Çok iyi futbol oynatan, şov izleten bir teknik direktör. Bence Diniz harika bir teknik direktör." cevabını verdi.

'BENCE ÇOK BÜYÜK BİR İSİM GETİRECEKLER'

Ronaldo, "Ben de herkes gibi yeni teknik direktörü merak ediyorum. Çok önemli bir karar olacak. Felsefesi olan birinin gelmesi çok önemli. Bence çok büyük bir ismi getirecekler." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER