BELEDİYE HABERLERİ

Afetlere Karşı Dirençli Bir Toplum Oluşturuluyor

Afetlere Karşı Dirençli Bir Toplum Oluşturuluyor

Deprem dirençli bir kent oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediyesi, verdiği Afet Bilinci Eğitimi ile vatandaşları depreme karşı bilinçlendiriyor.

Esenyurt Belediyesi, olası İstanbul depremine hazırlık yapmak amacıyla vatandaşlara temel afet bilinci eğitimi veriyor. Esenyurt Belediyesi Sivil Savunma Amirliğine bağlı arama kurtarma ekiplerinin verdiği eğitimlerde, olası bir doğal afette alınacak önlemler anlatılıyor. Gruplar halinde eğitime katılan vatandaşlar, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, afet çantası hazırlama, çök-kapan-tutun önlemi gibi hayati önem taşıyan konularda yol gösterici bilgileri öğreniyor.

“Küçük Önlemler Hayat Kurtarır”

Küçük görünen doğal afet önlemlerinin hayat kurtardığını söyleyen ESAK Amiri Zekeriya Coşkun, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Afet Bilinci Eğitimi gerçekleştirdik. Teorik eğitimlerin yanı sıra Hatay’da yaşadığımız deprem anını burada vatandaşlarımızla paylaşıp onların önlem almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tabi bunlar kötü deneyimler ama deprem bölgesinde yaşıyoruz. Deprem hususunda neler yapmamız gerektiğini vatandaşlarımıza anlatmamız gerekli. Ufak bilgiler ve eğitimler hayat kurtarıyor. Talep geldikçe bu tarz eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER