BELEDİYE HABERLERİ

Türkiye’nin Fay Hatları Tartışıldı

Türkiye’nin Fay Hatları Tartışıldı

Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) paydaşı olduğu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurum (TÜBİTAK), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve 14 araştırma üniversitesinin katılımlarıyla gerçekleştirilen “Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu Tanıtımı ve İmza Töreni” 30 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, MTA Genel Müdürü Vedat Yanık, TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve üniversite rektörleri ile araştırmacılar yer aldı.

Etkinlik, ülkemizdeki diri faylarının özelliklerinin incelenmesi, yerleşim alanlarını etkileyebilecek deprem senaryolarının oluşturulması, yıkıcı depremlerin zararının en aza indirilmesi ve Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nın güncellenmesi amacıyla düzenlendi.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER