BELEDİYE HABERLERİ

GES Projesi Yapımına Başlandı

GES Projesi Yapımına Başlandı

Muş Belediyesi önemli bir projenin daha startını verdi. İhtiyaç duyulan birçok hizmeti hayata geçiren Muş Belediyesi, yenilenebilir enerji üretimi kapsamında Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yapımına başladı.

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan GES Projesine havaların ısınmasıyla başlandı. Korkut’un Kümbet köyünde uygulanacak proje ile Muş Belediyesi enerji konusunda iyi gelir elde etmesi bekleniyor. Belediye Başkanı Feyat Asya proje uygulama alanında incelemelerde bulundu. Teknik ekipten projenin detayları hakkında bilgi alan Başkan Asya, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Projenin 123 bin metrekare alan üzerine uygulanacağını ifade eden Başkan Asya, “Enerji tasarrufu konusunda Muş Belediyesi olarak bir girişimde bulunduk. Kendi enerjisini üreten bir belediye olarak GES Projemizi başlattık. Malum şu anki içme suyu temini hususunda ciddi bir elektrik tüketimimiz var. Sondajlardan elde ettiğimiz suyun evlere ulaştırılmasında enerji tüketimi hat safhada. 2 aylık okuma döneminde tahakkuk edilen su ile aylık elektrik faturaları neredeyse birbirine yakın durumda. Buna rağmen içme suyunun en ucuz fiyatlandırıldığı bir belediyeyiz. Dolayısıyla bu GES projemizle belediyemizin ve bağlı birimlerinin enerji tüketimini bu sayede karşılamayı arta kalan kısmının da belediyemize gelir olarak aktarılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Projenin tamamlanma süresi Ağustos ayı. Ancak yüklenici firma tarafından daha erken tamamlanacağı taahhüt edildi. 4.6 MW enerji üretim kapasitesine sahip olan GES Projemizin ilimizin ve halkımızın hayrına vesile olmasını diliyorum” dedi.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER