Yalın Belediyecilik Sempozyumu Bursa’da Yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Yalın Belediyecilik Sempozyumu 1-2 Kasım tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirildi.

“Az Kaynak Çok Memnuniyet” temasıyla düzenlenen, kaynakların daha verimli kullanılmasını, hizmetlerin daha iyi sunulmasını ve vatandaş memnuniyetini artırmayı hedefleyen sempozyumun açılış konuşmalarını  Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı Uğur İbrahim Altay gerçekleştirildi.

TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ise etkinlikte “Yalın Belediyecilik: Açığa Çıkmamış İhtiyaçların Yönetimi” başlıklı sunumuyla yer aldı. Baraçlı sunumunda şehirlerde yaşanan problemlerde belediye hizmetlerine yalın yönetim tekniklerinin entegre edilerek çözüm üretilmesinin önemine vurgu yaptı.