Bartın Belediye Başkanı “Geleğimizi tehdit eden bu sorunla el birliğiyle mücadele şart”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında 12 Divan Toplantı Salonu’nda düzenlenen Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı.  Toplantıda, ilgili kurum ve kuruluşların bağımlılıkla mücadele çalışmaları değerlendirildi. Planlanan faaliyetler istişare edildi. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın, bağımlılığın toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, beden ve ruh sağlığını, toplumun yapısını bozan küresel bir halk sağlığı sorunu olduğuna değindi. Akın, toplumda yıkıcı sonuçlar doğuran bağımlılık probleminin ortadan kaldırılabilmesi için kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşın iş birliği yaparak bağımlılıkla mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Ne Gerekiyorsa Yapmaya Hazırız”

Başkan Akın; “Kurum ve kuruluşlarımızın bağımlıkla mücadele konusunda yapmış olduğu çalışmaları detaylı olarak görüştük. Bağımlılıkla mücadele konusu tüm kurum ve kuruluşların, paydaşların etkin işbirliği ve koordinasyonuyla çözebileceğimiz bir sorundur. O nedenle bu tür toplantıları önemsiyoruz. Bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Güvenlik birimlerimize yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz de Bartın Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.