BELEDİYE HABERLERİ

Depremzedelerin Elektrik ve Doğal Gaz Borçları Siliniyor

Depremzedelerin Elektrik ve Doğal Gaz Borçları Siliniyor

06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremlerden dolayı zarar gören bazı illerdeki tüketicilerin elektrik ve doğal gaz tüketimlerine yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Kararı, bugünkü Resmî Gazete’de yayınlandı.

Faturalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Karşılanacak

06.03.2023 tarihine kadar tahakkuk edilmiş ancak tahsil edilememiş olan elektrik ve doğal gaz tüketim tutarları son okuma tarihinden 06.03.2023 tarihine kadarki döneme ait tüketimleri için ilgili tüketicilerin geçmiş tüketimleri dikkate alınarak tahakkuk edilecek. Tahakkuk edilen elektrik ve doğal gaz tüketim tutarları ve tüketicilerin varsa daha önceki dönemlere ait ödenmemiş faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanacak.

İcra Takipleri Kaldırılıyor

06.02.2023 tarihine kadar olan elektrik ve doğal gaz fatura tutarlarına yönelik açılmış olan dava ve icra takipleri kaldırıldı.

Kararname İçin Tıklayınız

Elektrik ve Doğal Gaz Ödeme Süresi Uzatıldı

Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep İlinin İslâhiye ve Nurdağı ilçelerindeki tüketicilerin doğal gaz ve elektrik tüketiminin tahakkuk ve tahsilat işlerim 31.05.2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) uzatıldı.

Bu süre boyunca toplam doğal gaz tüketimine esas olan fatura bedeli, 2023 yılı Haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı uygulanmadan eşit taksitlerle 6 ayda ödenebilecek.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER