BELEDİYE HABERLERİ

“ACIMIZ BÜYÜK”

“ACIMIZ BÜYÜK”

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim 2022 saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda meydana gelen patlamada 41 maden işçimiz şehit oldu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, patlamanın yaşandığı ilk dakikalardan itibaren Amasra ilçesine giderek, kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımız, Siyasi Partilerin Genel Başkanlarının da akın ettiği maden ocağı sahasına, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sayın Sadir Durmaz kazanın yaşandığı ilk anlardan itibaren maden sahasında çalışmaları yakından takip ederek, maden şehitlerimizin cenaze törenlerine katıldı, ailelerine ve sevenlerine taziye ziyaretinde bulundu.

Yaşanan patlama sonrasında Belediye Başkanı Cemal Akın, devletimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının büyük gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek,  41 maden şehidimize rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı temennisinde bulunmak üzere taziye ziyaretleri gerçekleştirdi. Başkan Akın, şehitlerin cenaze törenlerine katılarak, acılı ailelerin yanlarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Amasra’da İncelemelerde Bulundu

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Amasra Taşkömürü İşletme Müessesine ait maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere Amasra İlçemize geldi. Maden sahasında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden brifing aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Baş sağlığı Temennisinde Bulundu

Yaşanan maden faciasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’de mesaj yayımladı. Bahçeli mesajında; Bartın’ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı bir maden ocağında meydana gelen feci patlama Türk milletini derin bir acıya maruz bırakmıştır. Yüreklere ateş düşüren bu felaket kırkbir işçimizi hayattan koparmıştır. İzah ve ifadesinde kelimelerin yetersiz kaldığı söz konusu maden faciası hepimizi ve herkesi hüzne boğmuştur. Elbette dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kenetlenmiş ortak bir iradenin eşliğinde bu zor ve çetin günlerin yaraları Allah’ın izniyle sarılacaktır. Maden ocağında emek ve alın teriyle ekmeğini kazanmanın mücadelesini verirken hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, hastanelere nakledilip tedavileri devam eden işçi kardeşlerimize de şifalar diliyorum.Rabbim’den niyazım, ebediyete irtihal eden işçilerimizi cennetiyle ve cemaliyle buluşturmasıdır. Bu duygularla kederli ailelere ve aziz milletimize sabır ve baş sağğı temennilerimi bahusus iletiyorum.” dedi.

Başkan Akın Çalışmaları Yakından Takip Etti

Belediye Başkanı Cemal Akın, “TTK Amasra Taşkömürü Müessesesi TTK Amasra Taşkömürü Müessesesi maden ocağında kotunda meydana gelen patlama sebebiyle şehrimize gelen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Sadir Durmaz ile birlikte bölgede devam eden kurtarma çalışmalarını takip ediyoruz. Hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, yaralı madencilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.  Başkan Akın, “Yüreğimizi yakan haberin ilk dakikalarından itibaren sahada iyi haber alabilmek için bekledik. Yaşanan faciada maalesef vefat haberlerini derin üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ise başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Akın Ailelerinin Acılarına Ortak Oldu

Belediye Başkanı Cemal Akın, maden kazasında şehit olan madencilerimiz cenaze törenlerine katılarak, acılı ailelere baş sağlığı temennisinde bulundu. Akın ayrıca cenaze törenleri sonrası şehir ailelerinin evlerine taziye ziyaretinde bulunarak üzüntülerini paylaştı Belediye Başkanı Cemal Akın, “MHP Genel Başkan Yardımcımız Ankara Milletvekilimiz Sayın Sadir Durmaz ve teşkilat üyelerimizle birlikte maden şehidi kardeşlerimizi son yolculuklarına uğurluyor, acılı ailelerini ziyaret ederek üzüntülerine ortak oluyoruz. Yüce Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Tüm şehitlerimize rahmet, kederli aile ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Yaralı madenci kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.” dedi

YASİN SAĞERYASİN SAĞER