KASTAMONU'DA FIRSAT EŞİTLİĞİ MEYVELERİNİ VERİYOR: AKADEMİ KASTAMONU'DA MEZUNİYET GURURU

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Akademi Kastamonu’nun 2025-2026 yılı mezuniyet buluşmasında YKS ve LGS öğrencileriyle buluşarak, eğitimde fırsat eşitliği vurgusu yaptı.

BELEDİYE HABERLERİ

KASTAMONU'DA FIRSAT EŞİTLİĞİ MEYVELERİNİ VERİYOR: AKADEMİ KASTAMONU'DA MEZUNİYET GURURU

Kastamonu Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve gençleri hayallerindeki geleceğe hazırlamak amacıyla kente kazandırılan Akademı Kastamonu, ikinci dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor. Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Akademi Kastamonu yerleşkesinde düzenlenen "2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Buluşması" programında öğrenciler, veliler ve eğitim kadrosuyla bir araya geldi.

Hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde düzenlenen bu anlamlı buluşma, mezuniyet sevinciyle sınav öncesi moral depolama coşkusunu bir arada yaşattı.

"Mimar da Usta da Sizlersiniz" Programda katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Hasan Baltacı, elde edilen bu büyük başarının arkasında dev bir kolektif emek olduğunu vurguladı. Görevdeki iki yıllarını geride bıraktıklarını ve verdikleri her sözün adım adım arkasında durduklarını belirten Başkan Baltacı, şöyle konuştu:

“Akademi Kastamonu bizim için başlangıçta bir fikirdi. Bu fikri yaşama kavuşturan, belediye başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve en önemlisi siz değerli öğretmenlerimizdir. Esasında bu başarının mimarı da, ustası da, kalfası da sizlersiniz. İki yıldan geriye dönüp baktığımızda bu memlekete söylediğimiz her sözü takip ediyor ve başarıyoruz.

Ama bizim için en kıymetlisi, en özeli burası. Çünkü senin yüreğindeki duygu, gözlerindeki ışıltı ve heyecan bu çatının altında. Burası gelecek demek, burası memleket demek, burası 'Yuvamız Kastamonu' demek. En çok neyle gurur duyarsınız diye sorsalar, biz en çok bu yuvayla gurur duyuyoruz. En büyük meselemiz, sizleri ideallerinize kavuşturacak bir fırsat eşitliğini bu şehirde başarabiliyor olmuş olmamızdır.”

Hedef: Köklü ve Kalıcı Bir Eğitim Çınarı Bırakmak Sınav sistemlerinin zorluklarına ve hayatın getirdiği çetin koşullara değinen Başkan Baltacı, gençlerin sadece bir diploma sahibi olmasından çok daha fazlasını hedeflediklerini ifade etti. Belediye imkanlarıyla kurulan bu yapının kalıcı bir kuruma dönüşmesini arzuladıklarını belirten Baltacı, sözlerini şu vizyoner mesajlarla tamamladı:

“Biz belediyede oluruz ya da olmayız, seçiliriz ya da seçilmeyiz; önemli olan bu kurumun üçüncü, beşinci, yirminci yılını kutlamasıdır. Bu şehirde bir annenin, bir babanın, bir çocuğun her zaman çalabileceği, kendisini ait hissedeceği köklü bir eğitim çatısı olsun istiyoruz.

Sevgili gençler, LGS zor geçmiş olabilir, YKS de çetin geçebilir. Ama hayatta sınavlar bitmeyecek. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz ne zaman tehlikeye düşse, bu ülkenin geleceği sizlerin inancı ve kararlılığıyla yükselecektir. Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği siz gençler, her türlü zorluktan alnınızın akıyla çıkacaksınız. Arkanızdayız, peşinizdeyiz.”

Konuşmaların ardından öğrencilerin gelecek planlarını, tıp, hukuk, öğretmenlik ve harp okulu hedeflerini dinleyen Başkan Baltacı, tüm gençlere sınavlarında başarılar diledi. Program, gurur dolu mezuniyet anlarının paylaşılması ve çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
NİLÜFER’DE ULAŞIM KONFORU ARTIYOR: DEMİRCİ YOLU CADDESİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

NİLÜFER’DE ULAŞIM KONFORU ARTIYOR: DEMİRCİ YOLU CADDESİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

18-06-2026 - BELEDİYE HABERLERİ

NİLÜFER’DE ULAŞIM KONFORU ARTIYOR: DEMİRCİ YOLU CADDESİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

NİLÜFER’DE ULAŞIM KONFORU ARTIYOR: DEMİRCİ YOLU CADDESİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

18-06-2026 - BELEDİYE HABERLERİ