İZMİR / BORNOVA – Yerel kalkınma projeleri ve vizyoner sosyal belediyecilik adımlarıyla dikkat çeken Bornova Belediyesi, yaz mevsiminin en neşeli ve en lezzetli organizasyonlarından biri için tüm hazırlıklarını sıfır hata yaklaşımıyla tamamladı. Bornova’nın eşsiz üretim kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen Bornova Kiraz Festivali, Beşyol Mahallesi’nde kurulacak dev festival alanında kapılarını açıyor.
Her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde tasarlanan festivalde, Ege kültürünün en güzel ezgilerini yansıtacak halk oyunları ekipleri sahne alırken, DJ Olcay Fidan’ın dinamik performansı ve ünlü sanatçı Gamze Matracı’nın muhteşem konseri festival coşkusunu zirveye taşıyacak.
Çocuklar İçin Dev Eğlence Parkı ve Üreticiye Büyük Ödül
Bornova Belediyesi, festivalin lojistik planlamasında çocukları ve aileleri de unutmadı. Gün boyu sürecek etkinlik programı şu şekilde şekillendi:
-
Miniklere Özel Dünya: Festival alanında kurulacak özel çocuk oyun alanlarında; yüz boyama, sosis balon gösterileri, palyaçolar, şişme oyuncaklar ile ücretsiz pamuk şeker ve popcorn ikramları çocukların neşesine neşe katacak.
-
Hasadın En İyisi Seçilecek: Festivalin en heyecanla beklenen bölümünde ise Bornovalı üreticilerin el emeği, göz nuru ürünleri jüri karşısına çıkacak ve "En Güzel Kiraz Yarışması" ile bölgenin en kaliteli mahsulü ödüllendirilecek.
Başkan Eşki: “Mesele Sadece Eğlence Değil, Üreticinin Emeğidir”
Tüm İzmirlileri ve Bornovalıları bayrakları ve neşeleriyle birlikte pazar günü Beşyol Mahallesi’ne davet eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, şu güçlü mesajı verdi:
“Kiraz Festivali, bizim için yalnızca bir eğlence organizasyonu değildir. Bu festival; Bornova’nın köklü üretim kültürünü, mahalleler arası dayanışmasını ve sosyal yaşamını bir araya getiren çok değerli bir vizyon buluşmasıdır. Burada hem üreticilerimizin kutsal emeğini görünür kılıyor, toprağımıza sahip çıkıyor hem de vatandaşlarımızın omuz omuza keyifli vakit geçireceği bir ortam oluşturuyoruz. Yerel değerlerimizi titizlikle koruyup gelecek kuşaklara aktarmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”















