Yıkılan 10 katlı apartmandan gelen mucize ses! 6 yaşındaki Beşir, 81 saat sonra kurtarıldı

Diyarbakır'da yıkılan 10 katlı Hisami Apartmanı'nın enkazından, 6 yaşındaki Beşir Yıldız 81'inci saatte sağ çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen 10 ilden Diyarbakır'da arama kurtarma çalışmaları 4'üncü günde de devam ediyor.

Yıkılan 10 katlı apartmandan 81 saat sonra gelen mucize ses! 6 yaşındaki Beşir kurtarıldı

ÇOCUKTAN GELEN SESE KOŞTULAR

Bağlar ilçesinde yıkılan 10 katlı Hisami Apartmanı'nda, Beşir Yıldız adlı çocuktan ses alındı. Bu noktada yoğunlaşan ekipler, çalışmalarını hızlandırdı. Titizlikle yürütülen çalışmada, küçük Beşir, sıkıştığı beton bloklar kesilerek çıkarıldı.

İLK MÜDAHALE ENKAZ ALTINDA YAPILDI

Su verilen ve termal battaniyeye sarılan Beşir Yıldız'a ilk müdahale sağlık ekiplerince, enkaz altında yapıldı. Beşir, daha sonra oluşturulan koridorla ambulansa alınarak hastaneye götürüldü.

Öte yandan, bina enkazında, Beşir'in bulunduğu alandan 1 kişinin de cansız bedeni çıkarıldı.