BELEDİYE HABERLERİ

Kadın Kooperatifi’nden Depremzede Çocuklara Oyun Konteyneri

Kadın Kooperatifi’nden Depremzede Çocuklara Oyun Konteyneri

Akhisar Kadın Kooperatifi başlattıkları yardım kampanyası ve hayırseverlerin desteği ile deprem bölgesindeki çocuklara oyun konteyneri bağışladı.

İçerisinde sinevizyon cihazı, sinema perdesi, kitap ve oyuncakların yüklendiği konteynerler Akhisar Belediyesi tarafından Hatay’daki çocuklara ulaştırılacak.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından Akhisarlı kadınlar da desteklerini esirgemedi. Deprem sonrası çocukların yaşayabileceği travmaları en aza indirmek ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak için hem kendi imkanları hem de hayırseverlerin destekleri ile hazırladıkları Çocuk Oyun Konteyneri’ni afet bölgesine ulaştırılması için Akhisar Belediyesi’ne teslim etti.

Akhisar Kadın Kooperatifi Başkanı Sevim Şirin yaptığı açıklamada, “Yaşanan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için biz de kooperatif olarak seferber olduk. Deprem bölgesindeki çocuklarımız için başlattığımız oyuncak ve kitap kampanyasına gelen bağışların yanı sıra bizim ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile 1 adet çocuk oyun konteynerini belediyemize teslim ettik. Hatay’da iletişim halinde olduğumuz gönüllü psikolog arkadaşlarımız bu konteynerimiz ile çocuklarımızın yüzünde birer gülümseme yaratabilmek için çalışacak. Destek veren herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kermes Gelirleri ile Konteyner Aldılar

Bunun yanı sıra Akhisar’ın Beyoba Mahallesi’ndeki kadınların 15 Mart tarihinde düzenledikleri kermesin gelirleri ile aldıkları 1 adet ev tipi konteyneri de Hatay’a ulaştırılmak üzere Akhisar Belediyesi’ne teslim edildi.

“Desteğiniz İçin Çok Teşekkürler”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Akhisar Kadın Kooperatifi ve Beyobalı kadınlar, başlattıkları kampanya ve düzenledikleri kermes gelirleri ile biri çocuk oyun konteyneri olmak üzere 2 adet konteyner bağışladı. Biz de bu konteynerleri deprem bölgesine ulaştıracağız. Desteğiniz için çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Tweetle

Paylaş

Paylaş

Pin

YASİN SAĞERYASİN SAĞER