BELEDİYE HABERLERİ

Sıfır Atık Getirme Merkezi Kuruluyor

Sıfır Atık Getirme Merkezi Kuruluyor

Ünye Belediyesi israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasına yönelik yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekliyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şehrin geleceği açısından önemli olan projenin çalışmalarını başlattıklarını söyleyerek, “Sıfır Atık Getirme Merkezi” ile atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi sağlanırken, gıda atıklarını da ayrıştırarak sokak hayvanlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılayacağız. Tesisimiz kısa sürede tamamlanacak” dedi.

Sıfır Atık Getirme Merkezi Çok Yönlü Olacak

Ünye’de atık yönetimini profesyonel hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla kurulacak “Sıfır Atık Getirme Merkezi” alanında incelemelerde bulundu. Yunus Emre Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden tesis, atıkların ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi ve ekonomiye kazandırılmasını yanı sıra, gıda atıklarını da ayrıştırarak sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak.

“SAGM, Geri Dönüşüme Katkı Sunacak”

Tesis alanında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Yaklaşık 2 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak tesisimiz Dünya’nın gündeminde olan ve en önemli konular arasında yer alan atıkların dönüştürülmesine hizmet edecektir. Toplanan atıkların ayrıştırılmasının yapılacağı tesisimizde ayrıştırılan atıklar ilgili kurumlara gönderilecektir. Tesisimiz atıkların, geri dönüşüm faaliyeti içerisinde tekrar ekonomiye kazandırılmasına vesile olacaktır” dedi.

Sokak Hayvanlarının Beslenme Sorununu da Çözecek

Başkan Tavlı tesisin ayrıca sokak hayvanlarının beslenme sorununa da çözüm olacağını ifade ederek, “Bu alan içerisinde, özellikle yemek atıklarını ayrıştırarak sokak hayvanlarımızın istifadesine sunacağız.  Sağlıklı ortamda paketlenmiş ürünlerle sokak hayvanlarımızın beslemesi yapılacaktır. Şehir merkezinde bulunan restoranlarımız ve belediyemizin sosyal tesislerinden getirilen atıklar, burada sokak hayvanlarının tüketebileceği gıdalara dönüşecektir. İşe yaramayan kısımların ise organik gübreye dönüşümü sağlanacaktır. Tesisimiz kısa sürede tamamlanacak ve hizmete girecektir. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER