BELEDİYE HABERLERİ

Depremzede Belediyelerin Yaraları Sarılıyor

Depremzede Belediyelerin Yaraları Sarılıyor

TBB, “Asrın Afeti” olarak nitelendirilen ve 11 şehirde büyük bir yıkım oluşturan afetten etkilenen depremzede vatandaşların ve belediyelerin yaralarını sarıyor.

Sayıları 13,5 milyona ulaşan depremzedelere yapılan insani yardımların yanı sıra; yıkılan ve tahrip olan belediyeler de Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından vatandaşlara kesintisiz hizmet vermek üzere destekleniyor.

Şiddeti 7.7 ve 7.6 olarak gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra depremzedelerin barınma, giyinme, temizlik ve beslenme ihtiyaçları için kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların seferberliği sürüyor.

Türkiye’nin kenetlendiği afet sahasında deprem dolayısıyla zarar gören kamu binaları da yeniden hizmete açılmak için süratle onarılıyor. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile temas halinde bin 391 belediyenin koordinasyonunu sağlayan TBB, “depremzede belediyeler” için de önemli çalışmalar hayata geçiriyor.

TBB tarafından bölgeye; 8 iş makinesi, 20 hafif ticari hizmet aracı, 180 ofis mobilyası, 26 teknolojik ekipman, 90 yaşam konteyneri, 216 tır insani yardım malzemesi ile 900 adet çöp konteyneri hibe edildi. Depremzede belediyelerin ihtiyaçlarının karşılanması için bin 391 belediye ile koordinasyon çalışmaları ise sürüyor.

Başkan Gürbüz, “Kurumlarımız Tüm İmkanlarını Seferber Etti”

Hizmet binası tamamen yıkılan ve geçici olarak ilçedeki AEL İlköğretim Okulunda hizmet vermeye başlayan Elbistan Belediyesinde de eksiklikler giderilerek, hizmette aksama yaşanmaması için seferber olunuyor. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz sağlanan desteklerin vatandaşa hizmet ulaştırmak noktasında uzun vadeli bir çözüm olacağını kaydetti. Başkan Gürbüz ayrıca, TBB’nin araç, ekipman ve ofis mobilyası destekleri sağladığı Elbistan Belediyesinin tüm birimleriyle hizmet vermeye başladığı bilgisini paylaştı.

Kırsal yerleşim yerlerinde belediyelerin “devlet” olarak anlaşıldığına vurgu yapan Gürbüz, tüm kamu kurumlarının, bakanların, belediyelerin bölgede yaraları sarmak üzere iş birliği yaptığına dikkat çekti. Birçok belediye personelinin de hayatını kaybettiğine değinen Gürbüz, bu süreçte belediyelerin de “depremzede” olduğunu vurguladı. TBB’nin koordinasyonunda 3’ü büyükşehir, 20’si ilçe belediyesi olmak üzere mahalli idarelerin bölgedeki alt ve üstyapı iyileştirmelerini süratle gerçekleştirdiğini söyleyen Gürbüz, afet süresince örnek bir kardeşlik ruhunun olduğunu belirtti.

Başkan Yıldırım, “Birlikte Başaracağız”

Yüzde 70’in üzerindeki hasar oranıyla depremin en sert hissedildiği bir diğer nokta, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde de belediye hizmetlerin aksamaması için seferberlik sürüyor. Gölbaşı Belediyesi Başkanı İskender Yıldırım yaptığı açıklamada, belediyeler başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının bölgede çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getirdi. Depremin hemen ardından belediye hizmetlerinin devamlılığının sağlanması için TBB koordinasyonunda araç ve ekipman hibelerinin bölgeye 24 saat içinde intikal ettiği bilgisini paylaşan Yıldırım, kullanılmaz hale gelen Gölbaşı Belediyesinin, vatandaşa hizmet için süratle ayağa kalkacağını belirtti.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER