BELEDİYE HABERLERİ

Kadın İyileşirse Dünya İyileşir

Kadın İyileşirse Dünya İyileşir
Mor Yerleşke’nin Açılışı Yapıldı

Başkan Zeydan Karalar, “Kadınların erkeklerle eş ve eşit olması için çalışıyoruz.”

Boyner'in desteğiyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından hayata geçirilen Mor Yerleşke Projesi’ni Adana Büyükşehir Belediyesi de destekliyor.

Proje kapsamında Dağlıoğlu Mahallesi Güney Yıldızı Parkı’nda açılan Mor Yerleşke, kadınlara hizmet verecek.

ŞİDDETTEN ARINMIŞ GÜVENLİ ALAN

Şiddetten arınmış güvenli alan olarak kurulan Mor Yerleşke'de; depremden etkilenen kadınlar, çocuklar, bakıma muhtaç yaşlılar ve engelli bireylerin koşullarının iyileştirilmesi, her yaş grubuna yönelik psikososyal destek sağlanması, ikincil mağduriyet ve travmalarının ortadan kaldırılması, sağlık taraması yapılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik eğitimler verilmesi hedefleniyor.

Ayrıca temel ihtiyaçların sağlanarak psikososyal açıdan güvenli alanların yaratılması amaçlanıyor.

Mor Yerleşke’de emzirme odaları, çocuklar için aktivite alanları mevcut. Ayrıca çocuklar ve yetişkinler için psikolojik danışmanlık, hijyen malzemelerine erişim ve daha başka destekler de ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacak. Mor Yerleşke, Dağlıoğlu Mahallesi Güney Yıldızı Parkı’nda hizmet verecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Mor Yerleşke ile ilgili protokol Adana Büyükşehir Belediye Başkan Zeydan Karalar ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü tarafından, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde imzaladı.

MOR RENK KADINA GÜVENİN VE DAYANIŞMANIN RENGİ

Mor Yerleşke’nin açılışını, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile birlikte yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, fikir öncülüğü yapan Federasyonu ve destek veren Boyer’i kutladı.

Başkan Zeydan Karalar, “Kadına şiddetin arttığı bir dönemde bu yerleşke çok önemli. Biz de projeyi destekliyoruz. Kadınların erkeklerle eş ve eşit olduğu, demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de Başkan Zeydan Karalar’a desteklerinden ötürü teşekkür ederek, mor rengin kadına güvenin ve dayanışmanın sembolü olduğunu belirtti.

 

MOR YERLEŞKE PROJESİ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından hayata geçirilen Mor Yerleşke projesi deprem bölgesindeki kadınlar, çocuklar, yaşı nedeniyle bakıma ihtiyaç duyanlar ve engelli bireylerin koşullarını iyileştirmeyi, en temel ihtiyaçlarını sağlayarak psikososyal açıdan güvenli alanlar yaratılmasını hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu(TKDF) iş birliği çerçevesinde; Adana’da depremden zarar gören, etkilenen kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireyler için şiddetten arınmış güvenli alanlar olan mor yerleşkelerde, her yaş grubuna yönelik psiko-sosyal destek sağlanması, ikincil mağduriyet ve travmalarının ortadan kaldırılması, sağlık taraması yapılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılması gibi içerikleri olan ''Mor Yerleşke Psiko-sosyal Destek İş Birliği'' çalışmalar yürütülecektir.

 

Ayrıca, temel ihtiyaçların sağlanarak psikososyal açıdan güvenli alanlar yaratılması planlanmaktadır.  Mor Yerleşkeler de emzirme odaları, çocuklar için aktivite alanları, çocuklar ve yetişkinler için psikolojik danışmanlık, hijyen malzemelerine erişim ve daha birçok destek sunulacak. Farklı alanda doktorlar ve uzmanlar da gönüllülük esasıyla projeye destek verecektir.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER