BELEDİYE HABERLERİ

SAPANCA NEFES ALDI: ZEHİRLİ SAZLIKLAR GİTTİ, GÖL TERTEMİZ OLDU!

Doğal Yenilenme Başladı: SASKİ'nin geçen yıl Sapanca Gölü'nde yaptığı kontrollü temizliğin ardından, kıyılarda sağlıklı ve temiz yeni sazlıklar filizlendi. Bakteri Tehlikesi Önlendi: Zamanında yapılan müdahaleyle, su seviyesi yükselmeden önce zararlı sazlıkların içindeki zehirli bakterilerin suya karışması engellendi. Doğal Filtre Devrede: Yeniden yeşeren sağlıklı sazlıklar, gölün suyunu başarılı bir şekilde filtreleyerek ekolojik dengeye katkı sağlamaya başladı.

 SAPANCA NEFES ALDI: ZEHİRLİ SAZLIKLAR GİTTİ, GÖL TERTEMİZ OLDU!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sapanca Gölü'nün ekosistemini ve su kalitesini korumak adına geçtiğimiz yıl büyük bir temizlik seferberliği başlatmıştı. Göl kıyısında yoğunlaşan ve su kalitesini tehdit eden zararlı sazlıklar, bilimsel veriler ışığında kontrollü bir şekilde temizlenmişti. Aradan geçen bir yıllık sürede göl, kendi doğal döngüsüyle muhteşem bir geri dönüş imzaladı ve temizlenen bölgelerde yepyeni, sağlıklı sazlık oluşumları gözlemlendi.

Çalışmalar hakkında sevindirici gelişmeleri paylaşan SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, amaçlarının asla doğal yaşama zarar vermek olmadığını, aksine gölün ekolojik dengesini korumayı hedeflediklerini belirtti. Sakallıoğlu, temizlik öncesinde bazı sazlık alanların su kalitesini bozacak unsurlar barındırdığını, yapılan doğru müdahale sayesinde gölün zehirlenmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yenilenme sürecini yakından takip ettiklerini vurgulayan Genel Müdür, Sapanca Gölü'nü uzman görüşleri ve bilimsel veriler doğrultusunda titizlikle korumaya devam edeceklerini açıkladı.

AdminAdmin