BELEDİYE HABERLERİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Depremzede Kadınlara Kahvaltı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Depremzede Kadınlara Kahvaltı

Menteşe Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde deprem bölgesinden gelen ve Menteşe’de misafir edilen kadınları Atapark’ta düzenlediği kahvaltıda ağırladı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün ev sahipliğinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Turgutreis Öğrenci Yurdunda misafir edilen kadınlar için düzenlenen kahvaltıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Korkut ve Menteşe Belediyesi Meclis üyeleri katıldı. 
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün kadınların gününü kutlayarak, “Hepimiz için özellikle sizler için çok zor bir dönem farkındayız. Ama her şeye rağmen umudumuzu kaybetmeyelim. Biz buradayız ve her zaman yanınızda olacağız. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 6 Şubat tarihinde Malatya merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde çok sayıda vatandaşımızı kaybettiklerini belirterek, “Acımız büyük. Bölgede temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar devam ediyor. Menteşe Belediyesi olarak bizler de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kentimizde misafir ettiğimiz depremzedelere imkânlarımız dâhilinde destek oluyoruz. Onların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Depremin manevi olarak da insanları çok fazla etkilediğini belirten Başkan Gümüş, “Deprem bölgesinden Menteşe’ye gelen depremzedelere elimizden geldiği kadarıyla destek oluyoruz. Fakat yaşadıkları acılar çok büyük. O nedenle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde onları biraz olsun yaşadıkları acılardan uzaklaştırmak istedik. Her birine kırmızı karanfil vererek günlerini kutladık. Menteşe Belediyesi olarak her zaman onların yanındayız. Yardımlarımız devam edecek. Yaralarımızı birlikte saracak, bu zor günleri hep birlikte dayanışma içerisinde atlatacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanları kahvaltıda depremzede kadınların masalarını tek tek dolaşarak günlerini kutladı.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER