BELEDİYE HABERLERİ

TARİHİ DÖNÜŞÜM: ULUS MEYDANI İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

TARİHİ DÖNÜŞÜM: ULUS MEYDANI İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediye Meclisinin kararı ile 100. Yıl Çarşısı’nın yıkım çalışmasının tamamlanmasıyla başlatılan proje kapsamında, Başkent Ankara yepyeni bir meydana kavuşacak. Ulus’a nefes aldıracak 7 bin 800 metrekarelik meydanda yeşil alanlar, modern kent mobilyaları, açık sergi alanları, kafeterya ve 216 araç kapasiteli otopark yer alacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi Ulus semti ile çevresini canlandırmak, bölgeyi cazibe merkezi hâline getirmek ve Başkentin kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla birçok yeni projeyi hayata geçirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.02.2020 gün ve 283 sayılı kararı ile 100. Yıl Çarşısı’nın yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından başlatılan “Ulus Meydan Tasarım Projesi” tüm hızıyla devam ediyor. 

 PROJEYLE ULUS NEFES ALACAK

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylı projenin tamamlanmasıyla Başkentliler; kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için açık sergi alanları, yeşil doku ve peyzaj alanları, kent mobilyaları, oturma grupları, kafeterya ve 216 araç kapasiteli kapalı otoparkın olduğu 7 bin 800 metrekarelik bir meydana kavuşacak.

“Ulus Meydan Tasarım Projesi”nin tamamlanmasıyla birlikte 1. ve 2. TBMM Binası, Hacı Bayram Camii ve Ankara Kalesi gibi kentin tarihi simgelerinin yer aldığı bölgenin çehresi değişerek estetik bir görünüm kazanacak.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER