HBB, GEÇİCİ YAŞAM ALANLARINA ALT VE ÜSTYAPI DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Güney Kore Kosin Presbyterian Kiliseleri ve uluslararası yardım kuruluşu REMAR S.O.S. işbirliğiyle, Antakya EXPO Yolu üzerindeki (Eski Orman Genel Müdürlüğü civarında) iki farklı geçici yaşam alanın yapımı tamamlandı.

Depremin ilk gününden itibaren konteyner kentlere yönelik her türlü desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yer tahsisinde bulunduğu iki yaşam alanına; Fen İşleri Daire Başkanlığı ve HATSU koordinesinde ise alt ve üstyapı hizmetleriyle katkı sağladı.

HBB yetkilileri, saha düzenlemelerinden altyapı bağlantılarına kadar çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ayrıca elektrik, su iletimi, aydınlatma lambaları, tel çit yapımı, parke ve şev taşı döşeme, peyzaj çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yuvarlak saclardan inşa edilen “REMAR S.O.S & HBB Yaşam Alanı” 100; her iklim şartlarına uygun malzemelerden yapılan “Güney Kore Kosin Presbyterian Kiliseleri & HBB Yaşam Alanı” ise 50 konuttan oluşuyor.