BELEDİYE HABERLERİ

Depremzede Misafirlere Safranbolu Turu

Depremzede Misafirlere Safranbolu Turu

Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülen “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” projesi kapsamında ilçede misafir edilen depremzede vatandaşlara Safranbolu gezdirildi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanından başlayan Safranbolu gezisi Hıdırlık’ta verilen ikramların ardından Tarihi Çarşı bölgesinin neredeyse tamamının ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Deprem bölgesinden gelen vatandaşların tüm Safranbolu’nun misafiri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Elif Köse, “ Biz gerek belediyemiz gerekse Safranbolu olarak onların yanında olmaya, depremin yarattığı travmayı unutturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda bu gün ”Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” projemiz kapsamında ilçemizin tarihi mekânlarını, Safranbolu’nun güzelliklerini göstermek istedik. Mutlu olduklarını düşünüyorum. Tabii ki sadece bu gün için değil biz her daim onların yanında olmaya, ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Amacımız yaşanan felaketi bir an evvel misafirlerimize unutturmak.” diye konuştu.

Geziye katılan depremzede aileler ise, Safranbolu’nun çok güzel bir kent, halkının sıcakkanlı olduğunu ifade ederken, Belediye Başkanı Elif Köse’ye de kendilerine gösterdiği yakınlık ve ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER