BELEDİYE HABERLERİ
Giriş Tarihi : 01-12-2021 14:44   Güncelleme : 01-12-2021 14:44

Marmaris KVKK bilgilendirme eğitimi

Marmaris KVKK bilgilendirme eğitimi

Marmaris Belediyesi kurum için eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Belediye personelleri Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) bilgilendirme eğitimine katıldı.

 

Marmaris Belediyesi personellerine kişisel veri-bilgi güvenliği ile ilgili eğitim verilmeye başlandı. Bilgi ve kişisel veri trafiğinin yoğunluğu karşısında kişisel verilerin korunmasını sağlamak ve gözetmek için 7 Nisan 2016 yılında yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu teknik, idari ve hukuki süreçler kapsamında ele alındı. Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Bilgi Güvenliği- KVKK Uzmanı Tunahan Aktaş, özel hayatın gizliliği, kişisel verilerin hayatımızdaki yeri ve önemi, belediyelerin vatandaşların, çalışanların, tedarikçi ve gerçek kişilerin, kişisel verilerin gizlilik ve güvenlik alanlarındaki gereksinimlerini nasıl karşılanması gerekliliğini ve kanun kapsamında yapılacak hukuki, teknik tedbirlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

VERİLER DAHA İYİ ŞARTLARDA KORUNACAK

Toplantıya katılan Başkan Yardımcısı Ali Zağlı eğitimlere ilişkin yaptığı açıklamada kişisel verilerin korunmasına yönelik personellerin yapması gereken görev ve sorumlulukların anlatıldığını ifade ederek, “Özellikle Hizmet birimlerimizde vatandaşlara ait mahrem bilgileri daha iyi şartlarda dijital ve fiziksel ortamlarda koruyabilmek için günümüz teknolojik şartlarına göre çalışmalara başladık. Marmaris Belediyesi olarak amacımız bilgi ve kişisel veri trafiğinin yoğun olduğu günümüz koşullarında vatandaşlarımızın kişisel verilerini gizlilik kapsamında korumak, gerekli bilgi güvenliği standartlarını sağlamak ve vatandaşa daha hızlı, güvenilir cevap verebilmek” şeklinde konuştu.