Malatya’da depremzedeler kar altında yardım bekliyor

Türkiye’de 10 kent 6 Şubat’ta 04.17 ve ardından 13.24’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremlerle yerle bir olmuş durumda. Depremin üzerinden 24 saatten fazla zaman geçti ama binlerce vatandaşımız hala enkaz altında ulaşılmayı bekliyor.

Bir çok kentte henüz el sürülmemiş enkazlardan yardım çığlıkları yükseliyor. Sağ kalan milyonlarca insan ise dondurucu soğukta sokaklarda, arabalarda ve sığınabildikleri alanlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Kent merkezinde yüzlerce bina yerle bir olurken henüz ilçe ve köylerden sağlıklı haber alınamıyor.Depremden sağ olarak kurtulan vatandaşlar çaresizce yardım bekliyor. Kent merkezinde dahi depremzedelere gıda, giyim, çadır gibi yardım malzemeleri halen ulaşamadı.Kar yağışının etkisini arttırdığı bölgede vatandaşlar devletten yardım elini uzatmasını istiyor.