İSKENDERUN'DA 500 KONTEYNER EV, ADIYAMAN’DA 200 KIRGIZ ÇADIRI KURUYORUZ

Üsküdar Belediyesi olarak asrın felaketi olan ve 10 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrasında tüm gücümüzle deprem bölgesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Depremzede kardeşlerimizin 1 yıl içinde evleri yapılana kadar İskenderun’da konteyner kent, Adıyaman’da ise Kırgız kıl çadırı kurarak toplamda 700 ailenin barınma ihtiyacını karşılıyoruz.

Barınma ihtiyacının yanı sıra İskenderun’da 500 ailemizin kalacağı konteyner kentte 1 yıl sürecek bu konaklama sürecinde okuldan beslenmeye, sağlık hizmetlerinden sosyalleşmeye kadar her detayı düşündük.

Yazın serin, kışın sıcak tutan 200 tane geleneksel Kırgız Türk kıl çadırını da Adıyaman’a kuruyoruz. Üsküdar Obası olarak adlandırdığımız çadır kentte her hafta depremden etkilenen 1000 çocuğumuz uzmanlar eşliğinde 7 günlük rehabilitasyon hizmeti verilecek. Aynı zamanda üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için eğitim kampı kurulacak. Gençler hem eğitim hem de barınma ihtiyaçlarını Üsküdar Obası’ndan karşılayacaklar.