BELEDİYE HABERLERİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR 14 BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE KANTİN DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR 14 BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE KANTİN DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarına yönelik uygulamaya geçirdiği kantin desteği projesini sürdürüyor.

Proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kartı’na aylık olarak 330 TL’lik destek tutarı yükleniyor.

 

Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda uygulamalarını hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu uygulamalarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşların ilkokula giden çocuklarının okullarında yeterli ve sağlıklı beslenebilmesi için uygulamaya geçirdiği kantin desteği’ devam ediyor.

 

YAVAŞ: “EN ÇILGIN PROJEMİZ, ÇOCUKLARIMIZ”

14 bin ilkokul öğrencisine sağlanan kantin desteği ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “En çılgın projemiz, çocuklarımız... İlk etapta 14 bin ilkokul öğrencimize sunduğumuz aylık 330 TL’lik kantin desteğimizi kısa bir süre içerisinde toplam 60 bin evladımıza sunacağız. Tüm çocuklarımız yeterli beslendiği zaman başımızı yastığa huzurla koyacağız” ifadelerini kullandı.

 

DİĞER İLÇELERDE DE YAYGINLAŞTIRILACAK

Proje kapsamında; belirlenen kişi başı 330 TL’lik destek tutarı ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kartı’na yatırılıyor.

Kantin desteği uygulamasının diğer ilçelerde de yaygınlaştırılarak 60 bin ilkokul öğrencisine ulaştırılması hedefleniyor.

  

ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI VE YETERLİ BESLENMELERİ AMAÇLANIYOR

Ailelerin Başkent Kartlarına yatırılan destek tutarı sadece çocuğun okuduğu ilkokulun kantininde kullanılabilirken, bakiye her ay kantinci tarafından tek seferde çekiliyor ve çocuğa karşılığında 22 adet kantin fişi veriliyor.

Kantin desteği uygulamasıyla hem ailelere hem de kantincilere ekonomik olarak destek olunurken çocukların da okulda oldukları süre boyunca sağlıklı ve yeterli beslenmeleri sağlanmış oluyor.

 

UYULAMADAN HEM ÇOCUKLAR HEM KANTİNCİLER MUTLU

     Okullardaki kantin işletmecileri kantin desteği ile ilgili şunları söyledi:

-Olcay Kütükçü: “Bütün çocuklarımıza Mansur Başkan’ımız sayesinde yetişmiş oluyoruz. Çocuklarımız buraya gelip de ağlayan bir şey alamayan çok çocuk olduğu için bize de çok yardımcı oldu. Bizlerin kazancı da fark etti, teşekkür ederim.”

-Taner Güler: “Mamak’ta uzun yıllardır kantincilik yapıyorum. Pandemiden bu zamana kadar ekonomik olarak çok sıkıntılar yaşadık. Belediyemizin yapmış olduğu yardımlar çok mükemmel bir destek oldu. Velilerimiz de çok memnun. Bizi kurtardı maddi manevi olarak bu kampanya. Kampanya sayesinde çocuklar ellerinde paralarla gelecek bizler de fedakârlık yaparak beslenmelerine katkı sağlayacağız.”

-Mustafa Aydoğan: “Öncelikle Mansur Yavaş’a ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Daha önce okulun nüfus olarak kalabalık olmasına rağmen belli çocuklar üzerinde kantin satışını yapıyorduk. Başkent Kart desteği ile çok çocuk aramıza katıldı. Yeni yüzler tanıdık, yeni veliler tanıdık. Gelen kişilerin hepsi çok memnun… Hem çocuklar kantin alışkanlığı kazanıyor hem de alışveriş yapmayı öğreniyorlar. Toplumla biraz daha iç içe girmeyi öğreniyorlar. Bu bizim için umut verici. Çocukların hepsi mutlu…”

-Abdullah Delibaş: “Geleceğimizin teminatı olan, maddi imkânları kısıtlı ve sosyal desteğe ihtiyacı olan öğrencilere hiçbir ayrım yapılmadan beslenme desteği oldu. Tabi ki kantincilerimiz bu uygulamadan oldukça kazançlı. Öğrenciler, veliler, okul müdürümüz ve öğretmenlerimizin hepsi uygulamayı şükran, sevinç ve mutlulukla karşılıyor. Bu uygulamayı yapan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz. Kantincilerin bütçesine oldukça katkı sağladı. Böylece alışveriş yapamayan, beslenme desteğine ihtiyacı olan öğrenciler imkân buldu. Oldukça rahatladılar, hem kendileri çok mutlu hem de aileleri mutlu oldular.”

 
 
 
YASİN SAĞERYASİN SAĞER