BELEDİYE HABERLERİ

Tamamlanan 9 Bin 289 Konutun Kurası Çekildi

Tamamlanan 9 Bin 289 Konutun Kurası Çekildi

Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahramanmaraş’ta TUSAŞ vasıtasıyla, havacılık yapısalları üretecek büyük bir tesis inşa ediyoruz. İnsansız Hava Aracımız Anka’nın da aralarında olduğu havacılığa ait pek çok parçanın üretimi artık burada yapılacak. Bir başka deyişle Kahramanmaraş’ımızı, Ankara’dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayii merkezimiz hâline getiriyoruz” dedi.

6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni” gerçekleştirildi. KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin yanı sıra; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakanlar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir protokolü ve vatandaşlar da yer aldı.

Asrın Felaketinde Devlet – Millet Dayanışması Tezahür Etmiştir

Programın açılış konuşmasını yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, “6 Şubat 2023 tarihindeki deprem felaketinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Buna rağmen acılarımız hala ilk günkü gibi tazeliğini muhafaza etmektedir. Depremde sayıları 53 bini aşan vatandaşımız hayatını kaybederken, 110 bine yakın vatandaşımız da yaralandı. Asrın felaketinde devlet – millet dayanışması imrenilecek şekilde tezahür etmiştir. Türkiye tek nefes, tek yürek halinde kenetlenmiştir. 1 yıl içinde felaketin derin izleri hızla silinmekle kalmamış, depremzede vatandaşlarımızın insani ihtiyaçları gecikmeksizin karşılanmıştır. Devletimiz tüm imkânlarını seferberlik ruhuyla harekete geçirmiştir. Hiçbir insanımız aç ve açıkta bırakılmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, Türkiye depremin vahim şokunu atlattı, yeni yüzyılda çok güçlü adımlar atıldı” cümlelerini kaydetti.

Depremin Birinci Yılında Önemli Mesafe Kat Ettik

Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asrın felaketinin altından asrın dayanışmasıyla kalkmayı başardık. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile, benzer felaketler karşısında yıllarca çaresiz kaldığını hep birlikte gördük, şahit olduk. Hamdolsun, biz depremin birinci yıl dönümünde enkazları kaldırılmış, şehirlerin yeniden inşasında önemli mesafe kat edilmiş, insanları hayata yeniden tutunmuş bir tabloya ulaştık” dedi.

Kahramanmaraş’ı Havacılık ve Uzay Sanayii Merkezi Yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Deprem bölgesi şehirlerimizi üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla geleceğe hazırlayacak atılımların altyapısını kuruyoruz. İşte bu anlayışla, ülkemizin lokomotif sektörü savunma sanayi yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerimizde yoğunlaştıracak bir iskân ve istihdam projesi başlattık. Kahramanmaraş’ta TUSAŞ vasıtasıyla, havacılık yapısalları üretecek büyük bir tesis inşa ediyoruz. İnsansız Hava Aracımız Anka’nın da aralarında olduğu havacılığa ait pek çok parçanın üretimi artık burada yapılacak. Bir başka deyişle Kahramanmaraş’ımızı, Ankara’dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayii merkezimiz hâline getiriyoruz” ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının ardından toplam 9 bin 289 konutun kurası çekilerek hak sahipleri belirlendi. Kura çekilişimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, ilk anahtarları hak sahiplerine teslim etti.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER