BELEDİYE HABERLERİ

Eğitimde Mustafa Kemal Atatürk’ün Yolundan Çıkılmamalı.”

Eğitimde Mustafa Kemal Atatürk’ün Yolundan Çıkılmamalı.”
Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait gündüz bakımevlerinde eğitim öğretim başladı
Başkan Zeydan Karalar, “Kadınlarımız iş hayatında daha fazla yer alsın diye kreş sayısını artırıyoruz.”

 

Kreş sayısını artıracaklarını ve böylece kadınların iş hayatında daha fazla yer almasına katkı sağlayacaklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok önem verdiği unsurun eğitim olduğunu söyledi.

 

EĞİTİM BİR ÜLKENİN KADERİNİ BELİRLER

Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Ali Akbulut Gündüz Bakımevi’ni eğitim öğretim yılının ilk günü ziyaret etti. Çocuklarla, eğitimcilerle ve velilerle bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar, eğitim ve öğretimin dünyanın her yerinde en önemli unsur olduğunu söyledi. Bir ülkedeki eğitimin; o ülkenin modernleşmesini ya da gerilemesini, ekonomik açıdan hangi noktada olacağını belirlediğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir ülkedeki eğitimin kaliteli, bilimsel olması halinde, o ülkenin bağımsız, aydın, müreffeh, huzurlu olacağını, aksi halde ülkenin geleceğinin karanlıkta kalacağını ifade eden sözünü hatırlattı.

 

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok önem verdiği şey eğitimdir. Biz de eğitime önem verdiğimiz için gündüz bakımevlerimizin sayısını artırıyoruz. Çünkü okul öncesi eğitim çok önemli. 4. gündüz bakımevimizi tamamlayarak hizmete sunduk, 2 gündüz bakımevimiz de tamamlanmak üzere. 

Kadınlarımızın hayata dair her alanda, iş dünyasında daha fazla yer almasını desteklerken, çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştırmak için faaliyete geçirdiğimiz gündüz bakımevlerimizde kaliteli ve güvenli eğitim vermeye devam edeceğiz.”

YASİN SAĞERYASİN SAĞER