BELEDİYE HABERLERİ

Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışması Yoğunlaştı

Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışması Yoğunlaştı

Giresun Belediyesi, vatandaşların sağlıklarının korunması ve rahat bir yaz dönemi için sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi amacıyla her yıl hassasiyetle yaptığı ilaçlama çalışmalarına başladı.

Donanımlı araç gereçleri ile çalışan Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçları kullanıyor. Şehirde tüm mahallelerde sivrisinek, karasinek, larva ve diğer zararlı haşere grupları konusundaki ilaçlama çalışmaları gece gündüz gerçekleşirken, zararlıların üreme zamanında önlem alınarak ergin hale gelmelerinin önüne geçiliyor.

Su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, çöp konteynerleri, kuyu ve fosseptikler ile terk edilmiş binaların bodrum katlarında ilaçlama çalışması yapan ekipler, toplum sağlığını tehdit edebilecek durumun önlenmesini hedefliyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü Yetkilileri; sinek ile mücadelede vatandaşların da bilinçli olması gerektiğini vurgulayarak, çöplerin açığa atılmaması, açıkta yiyecek ve mutfak atıklarının bırakılmaması, hayvan bakım yerlerinin temiz bırakılması gibi konularda dikkat edilmesinin altını çizdi.

 

YASİN SAĞERYASİN SAĞER