BELEDİYE HABERLERİ

Gölbaşı’nda Nostaljik Tramvay Ücretsiz Olarak Seferlerine Başladı

Gölbaşı’nda Nostaljik Tramvay Ücretsiz Olarak Seferlerine Başladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in vizyon projelerinden biri olan nostaljik tramvay sabah 09.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi kapsamındaki projelerinden biri olan, yerel esnafa önemli katkı sağlaması da beklenen nostaljik tramvay, seferlere başladı.

Mogan ve Eymir isimli tramvaylar sabah 09.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında hizmet verecek. 28 kişilik tramvay sahilden Üniversiteler Caddesi’ne doğru her saat başı sefer yapacak.

3,1 kilometre hat uzunluğuna sahip olan 28 kişilik tramvay, tamamen yeşil enerji kullanıyor ve bir şarjla 15 saat gidebiliyor.

Tramvay hattında Yurtlar, Üniversiteliler Caddesi, Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi, Kaymakamlık, Mevlana Parkı, Cemal Gürsel Caddesi 1, Cemal Gürsel Caddesi 2,  Hükümet Caddesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Atatürk Sahil Parkı olmak üzere 10 durak bulunuyor.

Tramvayla ulaşım tamamen ücretsiz olarak sağlanacak.

“Tramvaylarımız turizme ve ticarete katkı sağlayacak”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, tramvayların seferlere başlamasıyla üniversiteler, kent meydanı ve sahil bandı arasında bağlantı sağlanacağını belirterek “Rahat ve pratik ulaşım sağlayan tramvaylarımız Gölbaşı’nın turizmine ve ticaretine katkı sağlayacak. Üniversite öğrencilerimizi ve ilçe sakinlerimizi ücretsiz olarak kent merkezine taşıyarak, esnafımızla buluşturacağız. ” dedi.

 

YASİN SAĞERYASİN SAĞER