BELEDİYE HABERLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden depremzedelere yardım eli! Depremin merkez üssünde 100 adet prefabrik ev kuruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden depremzedelere yardım eli! Depremin merkez üssünde 100 adet prefabrik ev kuruldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkım yaşanırken, bu bölgelerde depremzedeler için hummalı bir çalışma başlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki bir okulun bahçesine 100 adet prefabrik ev yaptı. 1 hafta gibi kısa sürede gerçekleşen kurulumun toplam maliyeti 500 bin lirayı buldu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler, 10 ilimizde büyük hasar yarattı. Deprem bölgesinde enkaz çalışmaları sürerken, birçok kurum ise oradaki depremzedeler için seferber oldu.

belediyesi/" title="Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haberleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haberi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haber">Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bölge halkı için kolları sıvadı. Belediye Başkanı Tahir Büyükakın önderliğinde Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Aşık Mahzuni Şerif Ortaokulu'nun bahçesine 100 tane prefabrik ev kuruldu. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın desteğiyle hayata geçirilen projenin imalatı ve yerleştirmesi 3'er gün sürdü. Kısa bir süre içerisinde kurulan 100 adet prefabrik evlerin maliyeti 500 bin lirayı buldu. Tanesi 5 bin lira olan evlerin içerisinde yatak, ısıtıcı gibi bir ailenin ihtiyacı olabilecek tüm eşyalar da bulunacak.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden depremzedelere yardım eli! Depremin merkez üssünde 100 adet prefabrik ev kuruldu

Depremin en çok yıkım yarattığı illerden biri olan Hatay'dan Haberler.com'a konuşan Belediye Başkanı Büyükakın burada ise çadırkent kurduklarını belirtti. Büyükakın "Burada da bir çadırkent oluşturuldu. Şu an 500 tane çadır buraya kuruldu, 1000'e kadar kapasitesinin arttırılması mümkün. 500 tanesi dolduktan sonra diğerlerini de ilave edeceğiz. 5 kilometrelik bir mesafede 45 dönümlük bir mevkide 10 dönümüne sahra hastanesi, 35 dönümüne konteyner kent kurma çalışmalarımız devam ediyor. Konteyner imalatının bir kısmının buraya sevki başladı. İnşallah 15 gün sonra 2000 metrekare üzerinde tüm birimleriyle hizmet veren bir hastane kurulacak." ifadelerini kullandı.

Büyükakın sosyal medya hesabından da büyükşehir belediye meclisinde alınan kararı duyurdu. Buna göre deprem bölgesinden Kocaeli'ne gelen vatandaşlara ücretsiz ulaşım desteği sağlanacak.

 

YASİN SAĞERYASİN SAĞER