BELEDİYE HABERLERİ

Niğde Belediyesi Önemli Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyor

Niğde Belediyesi Önemli Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyor

Niğde Belediyesi, önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor…

 

Niğde’ye çok amaçlı

Merkez Kütüphane

 

Niğde Belediyesi Kentin dört bir yanına

yeni yeni kütüphaneler kazandırıyor…

 

Niğde Belediyesinin, kente çok amaçlı bir kütüphane kazandırmak için başlattığı girişim sonuç verdi. Daha önceden yeri ayrılan ve meydan düzenlemesinin bitirilmesi beklenen Merkez Kütüphanenin geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılarak, ilk kazma vuruldu.

Kısa süre içinde gençlerin hizmetine sunulması planlanan Merkez Kütüphane yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak. Niğde Belediyesi, Merkez Kütüphanesin yanı sıra, Rum Kilisesi, İlhanlı ve İnönü Mahallelerine de birer kütüphane kazandıracak.

 

-Çok amaçlı kütüphane

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı açıklamada Niğde Belediye binası önünde ilk kazması vurulan Merkez Kütüphanenin hem içerik hem de sosyal faaliyetler açısından çok amaçlı büyük bir kütüphane olacağını belirtirken aynı anda 120 kişiye ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

-Yeni yeni kütüphaneler…

Geçtiğimiz günlerde Özbelde Kızılelma Parkı’nın içine KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile iş birliği yaparak ‘çocuk kütüphanesi’ kazandırdıklarını anımsatan Başkan Özdemir, Belediye Binası önünde yapımına başlanan Merkez Kütüphanenin yanı sıra Rum Kilisesi, İnönü ve İlhanlı Mahallelerine de birer kütüphane kazandıracaklarının müjdesini verdi.

- “Niğde’de kütüphanelerin sayısını artıracağız”

Niğde’de kütüphanelerin sayısını artırmayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir: “Kentimize kazandıracağımız yeni nesil kütüphanelerle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi daha çok kitap okumaya, daha çok sosyal ve kültürel aktivitelere yönlendirmenin gayreti içeresindeyiz” dedi.

AdminAdmin