Enkaz altından 89 saat sonra kurtarılan genç, sorduğu soruyla tebessüm ettirdi: Beyaz araba vardı, o ne durumda?

Peş peşe yaşanan depremlerin vurduğu şehirler arasında yer alan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan binanın enkazında kalan 23 yaşındaki Yiğit Akar, 89 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Yiğit Akar'ın, "Karşı binanın önünde beyaz araba vardı, o ne durumda?" sorusu üzerine ekipler, "Şimdi bir bakarız ona, senin araba mı?" diye sordu. Akar ise "bizim pederin arabası o." şeklinde yanıtladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı ilçede, ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

'Asrın felaketi'nde, 23 yaşındaki genç 89 saat sonra kurtarıldı

Zonguldak'tan gelen AFAD, Belediye ve Ereğli itfaiye ekiplerince Çamlıca Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Apartmanı enkazında yürütülen çalışmada, 23 yaşındaki Yiğit Akar 89 saat sonra kurtarıldı. Kurtarılma sırasında ekiplerin sorularını yanıtlayan Akar, ağrısının bulunmadığını, öğrenci olduğunu söyledi.

Akar, kurtarma ekiplerine ise "Karşı binanın önünde beyaz araba vardı, o ne durumda?" sorusu üzerine ekipler, "Şimdi bir bakarız ona, senin araba mı?" diye sordu. Akar ise "Bizim pederin arabası o" şeklinde yanıtladı. Bu sırada Ereğli itfaiyesinde görevli itfaiye eri, depremzede Akar'a kendi botunu verdi.

'Asrın felaketi'nde, 23 yaşındaki genç 89 saat sonra kurtarıldı

Akar, tekbirler eşliğinden ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı.