BELEDİYE HABERLERİ

15 Kurumdan Van Gölü’nü Korumak İçin İş Birliği

15 Kurumdan Van Gölü’nü Korumak İçin İş Birliği

“Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı Kapsamında Atıksu ve Belediye Atık Yönetimi Hizmetlerinin İyileştirilmesi İş Birliği Protokolü” Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) hizmet binasında 6 Kasım’da düzenlenen törenle imzalandı.

15 kurumun taraf olduğu protokol çerçevesinde, Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı kapsamında, havzanın korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için, su verimliliği farkındalığının artırılması, atık su ve belediye atık yönetimi hizmetlerinin iyileştirilmesi, derelerin ıslah edilmesi ve temizliğine destek olunması, eğitim ve tecrübe paylaşımı yapılması amaçlanıyor.

Protokole Türkiye Belediyeler Birliğinin yanı sıra; Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Bitlis Valiliği, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Bitlis İl Özel İdaresi, Bitlis Belediyesi, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Bitlis İli, İlçeleri ve Beldeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği,  Adilcevaz Belediyesi, Ahlat Belediyesi ve Tatvan Belediyesi taraf oldu.

betmatik

İmza töreninin söz alan TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, 15 kurumun aynı hedefe ulaşmak için iş birliği niyetlerini beyan etmek üzere bir araya geldiğini belirterek TBB tarafından mali desteğin yanı sıra teknik bilgi desteği de verileceğinin altını çizdi.

 DSİ Genel Müdür V. Faruk Fıratoğlu, küresel iklim değişikliğinin su ve su yapılarını olumsuz etkilediğini hatırlatarak imzalanan protokol çerçevesinde Van Gölü’ne yatırım yapmaya devam edileceğini kaydetti.

Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı çalışmaları ve bölgedeki tesisler hakkında bilgi veren Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Akdeniz, imzalanan protokol ile Van Gölü’nde yaşanan kirliliğin büyük ölçüde önleneceğine inandıklarını söyledi.

Konuşmasında Van Gölü eylem planının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, TBB’nin sıfır atık tecrübelerini bu protokole de aktararak önemli katkılar vereceğini kaydetti.

Van Vali Yardımcısı Yücel Erdem ise Van Valiliğinin kaynakları etkin ve verimli kullanarak Van Gölü ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü ve son üç yılda bu konuda büyük yatırımlar yapıldığını aktardı.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER