BELEDİYE HABERLERİ

Yurtlarda müstehcen görüntü iddiası! Halk ayağa kalktı, deprem bölgesindeki vekil binaya koşup bizzat kontrol etti

 Yurtlarda müstehcen görüntü iddiası! Halk ayağa kalktı, deprem bölgesindeki vekil binaya koşup bizzat kontrol etti

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin'deki yurtlarla ilgili sosyal medyada yer alan 'müstehcen görüntü, odalarda nargile içildiği ve Suriyelilerin yerleştirildiği' yönündeki iddialar üzerine Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu'na gitti. İddiaların asılsız olduğunu gözleriyle gören Başarır, dışarıda toplanan kalabalığı ikna ederek dağılmalarını sağladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde evlerini kaybeden binlerce depremzedenin Mersin'e gelişleri sürüyor. KYK Genel Müdürlüğünün öğrenci yurtlarını depremzedelere açmasının ardından, yıkımın yaşandığı şehirlerden gelen depremzedeler, AFAD koordinesinde KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda misafir edilmeye başlandı.

 

Depremzedelerin yurtlarda misafir edilmeye başlamasından kısa bir süre sonra bazı sosyal medya hesaplarından, "KYK yurtlarına daha çok Suriyelilerin yerleştirildiği, bu kişilerin konuk edildikleri odalarda nargile içtikleri ve müstehcen içerikli görüntüler paylaştıkları" yönünde iddialar yer aldı.

Tepki çeken iddiaların ardından Hatay'daki temaslarını yarıda bırakarak Mersin'e gelen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, merkez Yenişehir ilçesindeki KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile Yurt Müdürü Münire Şimşek'in de eşlik ettiği incelemelerde Başarır, sosyal medyada yer alan iddiaların asılsız olduğunu kendi gözleriyle gördü.

Başarır, incelemelerinin ardından sosyal medyada yer alan asılsız iddialara inanarak tepkilerini göstermek için yurt binası önünde toplanan bir grup gençle bir araya geldi. Gençlere, "Gönlünüz rahat olsun, öyle bir şey yok" diyen Başarır, "Odaları gezdim. Samandağ'dan, Malatya'dan, Kahramanmaraş'tan her yerden gelen vatandaşlarımız var. Tabii ki Suriye vatandaşı olup gelen ailelerimiz de var. Ben rakamları aldım, sağ olsun rakamları da verdiler. Nargile gibi, müstehcen görüntü gibi şeyler yok. Zaten odalarda böyle bir sistem de yok, odaları tek tek gezdim. Sosyal medyada olduğu gibi o görüntüler yok, hatta odaların dizaynı bile farklı. Eski görüntüler bunlar. Ben bizzat burada kalanları gördüm, Mersin milletvekili olarak içinizin rahat olmasını istiyorum. Ben bu gördüklerimi de sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım" dedi.

 

YASİN SAĞERYASİN SAĞER