BELEDİYE HABERLERİ

Büyükşehir Kütüphanelerine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Büyükşehir Kütüphanelerine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisindeki kütüphanelere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.  

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlarından olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphanelerle bilginin de merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 35 bin yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 3891. Bugüne kadar yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 57 bin 389 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Namık Öner; “Huzurlu ve sakin bir ortamda kitabımızı okuyabiliyoruz”

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisindeki kütüphanelerden yararlanan Sena Kabas kitap okumayı çok sevdiğini okulda 250, Cumhuriyet’in 100.Yılında okuma seferberliğinde de 75 kitap okuduğunu söyledi. Banka emeklisi Namık Öner’de kitap okumak için haftada 3-4 gün kütüphaneye geldiğini, evdeki ortamdan daha huzurlu bir şekilde kitap okuyabildiklerini söyledi.

Kütüphaneye iki çocuğu ile gelen Deniz Çelik de okullar kapandıktan sonra kütüphaneye haftada iki defa gelmeye başladıklarını söyledi ve kütüphaneden ve okuma seferberliğinden çok memnun olduklarını belirtti.

Serkan Çelik; “Aradığımız her kitabı bulabiliyoruz, kitap okumayı seven herkese burayı tavsiye ediyoruz”

Minik okuyuculardan Seden Çelik de kitap okumayı çok sevdiğini, en sevdiği kitapların roman gibi masal kitapları olduğunu söyledi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisindeki kütüphaneyi yeni keşfettiklerini, aradıkları her kitabı burada bulabildiklerini,1950-1960 baskılı kitaplara bile ulaşabildiklerini söyleyen Serkan Çelik Cumhuriyet’in 100. yılında kitap okuma seferberliğinin yapılmasının da çok güzel olduğunu söyledi.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER