Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan; “Ciddi Bir Kuraklık Sorunu ile Karşı Karşıyayız”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Çanakkale’de baraj doluluk oranının yüzde 42,5 olduğunu belirterek ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

Belediye Meclis Toplantısının Ocak ayı oturumunda açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan, geride bıraktığımız 2022 senesinde Çanakkale’de, ülke ve dünya genelinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Önemli konu başlıklarını meclis üyeleri ve canlı yayın aracılığıyla kentlilerle paylaşan Başkan Gökhan, 2020 yılında da gündeme gelen kuraklığın yeniden kapıda olduğunu belirtti. “Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız” diyen Başkan Gökhan, “Önümüzde Ocak, Şubat, Mart ayları kaldı. Umarım yeterli yağışlar olur ve tekrar yüzde 100 seviyelerine erişiriz. Sulamada, tarımda, kullandığımız suda sıkıntılar ile karşı karşıya kalmamayı umuyoruz” dedi.