Öğrencilerin Afet ve Acil Durumlara Karşı Farkındalığı Artırılıyor

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi; Afşin, Elbistan, Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda okulları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlere yangına müdahale ve acil durumlarda tahliye noktasında bilgiler aktardı.

Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi; vatandaşların afet ve acil durumlara karşı bilgi ve davranış kabiliyetini artırmak için de şehrin çeşitli noktalarında eğitim ve tatbikatlar gerçekleştiriyor. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri; Afşin Ertuğrul Gazi İlkokulu, Elbistan Yeşilyurt Anaokulu, Onikişubat Hürriyet Anaokulu ve Dulkadiroğlu Fatih Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlere yangına müdahale ve acil durumlarda tahliye noktasında bilgiler verdi. Yangına müdahale yöntemleri ve yangın esnasında tahliye konusunda öğrencilere aktarılan teorik bilgilerin ardından tatbikat da gerçekleştirildi. Verilen eğitimlerin son derece faydalı olduğunu belirten okul idarecileri ve öğrenciler, Büyükşehir itfaiyesine teşekkür etti. İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, vatandaşların afet ve acil durumlara karşı bilinç ve müdahale hızını artırmak için eğitim ve tatbikatların devam edeceği belirtildi.