BELEDİYE HABERLERİ

BURSA'DA EJDAD YADİGARI GELENEK YARIŞTI: ÜRÜNLÜ'DE 155 RAHVAN ATI VE SPORCUNUN KIYASIYA MÜCADELESİ NEFES KESTİ!

KÜLTÜREL MİRASIN VE GELENEKSEL SPOR DALLARININ MODERN KENT YAŞAMINDA KORUNARAK GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI, BİR ŞEHRİN TARİHSEL KİMLİĞİNİ VE TOPLUMSAL HAFIZASINI CANLI TUTAN EN STRATEJİK KÜLTÜR-SANAT VE SPOR POLİTİKASIDIR. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TÜRKİYE GELENEKSEL ATLI SPOR DALLARI FEDERASYONU İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLEDİĞİ RAHVAN AT YARIŞLARI, SADECE SPORSAL BİR REKABET ALANI YARATMAKLA KALMAYIP, AYNI ZAMANDA TÜRK TARİHİNİN VE KÜLTÜRÜNÜN EN ÖNEMLİ SİMGELERİNDEN BİRİ OLAN RAHVAN ATÇILIĞINI POPÜLERLEŞTİREREK MİLLİ KÜLTÜRÜN VE SOSYAL BİRLİKTELİĞİN ŞEHİR EKOSİSTEMİNDE GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLAMAKTADIR.

BURSA'DA EJDAD YADİGARI GELENEK YARIŞTI: ÜRÜNLÜ'DE 155 RAHVAN ATI VE SPORCUNUN KIYASIYA MÜCADELESİ NEFES KESTİ!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ortaklığıyla düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları, Ürünlü Rahvan At Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen büyük heyecan ve çekişmeli mücadelelerle tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 155 rahvan atı ve sporcunun katıldığı organizasyon, sporseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Yarışları Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Şenol, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve federasyon yetkilileri de yakından takip etti.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışlarda farklı kategorilerde birincilik kürsüsüne çıkan isimler belli oldu. Baş kategorisinde Orhan Erbaş şampiyonluğa ulaşırken, Başaltı kategorisinde Mehmet Barut, Büyük Orta’da Zekiler Gıda, Küçük Orta’da Mehmet Dinlenmez, Deste’de Muharrem Alan, Dörtlü Tay’da Aslan Demir ve Üçlü Tay kategorisinde ise Ali Kara birinciliği göğüsleyen isimler oldular.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Şenol, rahvan atçılığının Türk kültür ve tarihindeki köklü yerine dikkat çekerek, bu ecdat yadigarı geleneği Bursalılarla birlikte yaşatmaktan gurur duyduklarını belirtti. Organizasyonun dostluk, birlik ve bütünlük içinde geçtiğini vurgulayan Şenol, Ürünlü Atlı Spor Kulübü Başkanı olarak büyük emek veren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'a ve federasyona teşekkür ederek, Türkiye Şampiyonası’nın Bursa’ya çok yakışacağını ve Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel sporlara her zaman tam destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

AdminAdmin