BELEDİYE HABERLERİ

Akhisar’da Köylerde Yaşayan Kadınlara Özel Ücretsiz İstanbul Gezisi

Akhisar’da Köylerde Yaşayan Kadınlara Özel Ücretsiz İstanbul Gezisi

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatları ile başlatılan ve 2 yıldır devam eden kültür gezileri devam ediyor. Akhisar’ın kırsal mahallelerinde yaşayan ve çoğu zaman seyahat etme fırsatı bulamayan kadınlara özel düzenlenen ücretsiz gezilerde Türkiye’nin güzellikleri keşfediliyor.

Kadınlara yönelik sosyal ve kültürel çalışmaları ile beğeni toplayan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kültür gezileri hakkında bilgi verdi. Ankara, İzmir, Eskişehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile işbirliği içerisinde gerçekleşen gezilerin 2 yıldır devam ettiğini ve katılımcıların büyük keyif aldığını söyledi.

“Ülkemizin Güzelliklerini Gezerek Göreceğiz”

“Akhisar’ın kadınları Türkiye’yi gezmeye devam edecek” diyerek bu hizmetin ikinci dönemde devam edeceğini müjdeleyen Başkan Dutlulu, “Gerçekleştirdiğimiz bu kültür gezileri halkımız tarafından oldukça beğeniliyor. Merkez ve kırsal mahalle muhtarlarımızı da götürmüştük; onlar da oldukça beğendi. Daha sonra bize köylerden oldukça talep gelmeye başladı. Köylerde gündelik işler sebebiyle çok fazla turistik seyahat edemeyen kadınlarımız muhtarlarımıza ulaştı. Biz de gelen bu talepleri karşılıksız bırakmadık. En son hatırladığım kadarıyla Çamönü, Eroğlu, Erdelli, Göcek, Beyoba, Bünyaminosmaniye, Yatağan, Pınarcık, Sünnetçiler, Muştullar, Dingiller, Yaykın Mahallelerimizde yaşayan kadınlarımız İstanbul’u gezdiler. Burada Eyüp Sultan Camii , Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Camii, Mısırcılar Çarşısı, Taksim, İstiklal Caddesi’ni gezdi, İstanbul Boğaz turu yaparak İstanbul’un güzelliklerini keşfetme şansı yakaladı. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin tesislerinde yemek yedi ve dinlendiler. Bu tür kent gezilerimize aralıksız devam edeceğiz. Ülkemizin güzelliklerini gezerek göreceğiz” dedi.

Kültür gezilerinden memnun kalan mahalle muhtarları ve kadınlar bu güzel hizmet için Başkan Besim Dutlulu’ya teşekkürlerini ileterek desteklerinin devam edeceğini belirtti.

 

 

YASİN SAĞERYASİN SAĞER