Bursa'da eğitim tüm avantajlarıyla başladı.

Bursa’da eğitim avantajlarla başladı BURSA – Bursa’da eğitim, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘sosyal etkinliklerden burs imkanlarına, indirimli su ve ulaşım fiyatlarından kırtasiye desteğine kadar’ her alanda sağladığı büyük avantajlarla başladı. Anaokulundan BUSMEK ile hayat boyu öğrenmeye kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi sayesinde öğrenciler, 2022-2023 eğitim dönemine de avantajlı başladı. İlk ve orta öğretimde 1946 okulda yaklaşık 660 bin öğrenci ders başı yaparken, 20 bin öğrencinin kırtasiye malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik pozitif ayrımcılık yapan Büyükşehir Belediyesi, hem küçük esnafa hem de ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla 20 bin çocuğa 300’er TL’lik çek dağıtmıştı. Bu destekle ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları, yeni döneme hiçbir eksiği olmadan başladı. Ucuz ulaşım Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘öğrenci dostu’ ulaşım politikası sayesinde, hem öğrencilerin hem de ailelerin en önemli gider kalemi olan ulaşım fiyatlarında da önemli avantajlar sunuluyor. Hem ilk ve ortaöğretim hem de üniversite öğrencilerinin yararlandığı aylık abonman kart fiyatı 90 TL’de sabit tutulurken, 160 biniş hakkı bulunan öğrencilerin ulaşım ücreti yaklaşık 56 kuruşa denk geliyor. Burs başvuruları başlıyor Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl BURSKOOP marifetiyle üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı ve bu yıl meslek liselerini de kapsayacak şekilde genişletilen burs desteğinden, toplamda 10 bin öğrenci yararlanacak. Toplam 5 bin üniversite öğrencisinin 8 ay boyunca aylık 500 TL alacağı burslar için başvurular, 23 Eylül–14 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Yeni dönemde meslek liselerinin ilgili bölümlerini seçen 5 bin öğrenci de burs uygulamasından yararlanabilecek ve 8 ay boyunca aylık 300 TL destek alabilecek. Meslek liselerinde burs imkanından Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Metal Teknolojisi, Motorlu Taşıtlar Teknolojisi, Moda Tasarım Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Tekstil Teknolojisi, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Gıda Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tarım Alanı, Metalürji Teknolojisi, Raylı Sistemler Teknolojisi, Gemi Yapımı, Biyomedital Cihaz Teknolojileri, Grafik ve Fotoğraf, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı, İnşaat Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Laboratuvar Hizmetleri, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Uçak Bakımı ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ile Hasta ve Yaşlı Hizmetleri bölümlerini tercih eden öğrenciler yararlanacak. Liselilerin burs başvuruları, 7–16 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Hem liseli hem de üniversiteli gençler, burs başvurularını www.bbbgenclikkulubu.com internet adresinden gerçekleştirebilecek.

Bursa'da eğitim tüm avantajlarıyla başladı.
AdminAdmin