MTA, depremin ardından yenilenmiş diri fay haritasını yayınladı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yıkımının ardından MTA, yenilenmiş diri fay haritasını internet sitesinde yayımladı.

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem ve ardından öğle vakitlerindeki 7.6'lık deprem felaketlerinin ardından tüm Türkiye'nin kalbi adeta afet bölgesinde atıyor. Yaşanan olayın ardından Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay hattı haritası yayımladı.

Türkiye'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor

MTA raporunda dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar yer alıyor. Türkiye'de diri fay üzerinde yer alan 45 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor. Ülkemizde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek diri fayların sayısı ise 485.

Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Maraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat illeri diri fayların üzerinde yer alıyor. Ayrıca 110 ilçe de fay üzerinde.