BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN GÜRKAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÜRKAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, karanlığa ışık saçan, yarınlara umut tohumları eken ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan öğretmenlerin, övgülerin en güzeline layık olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin, meslekleri ve üstlendikleri rol model nedeniyle önemli bir yere sahip olduklarını belirten Başkan Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler günü mesajında şunları ifade etti:  

Gelecek nesillerimizi emanet ettiğimiz fedakâr öğretmenlerimizin bu çok anlamlı günleri olan Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Öğretmenlik mesleğinden gelen biri olarak ‘Öğretmenler Günü’ benim için de ayrı bir önem arz etmektedir. Öğretmenlerimiz okullarda sadece bir eğitici değil, aynı zamanda öğrencileri için bir anne, bir baba, bir rehberdirler.

‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ inancından, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ hedefine uzanan her el öğretmenlerin elidir. Bu el, çağdaş Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak eldir.

Çağdaş, modern ve gelişmiş ülkeler arasında yer almanın temelinde, yetişmiş insan gücü yer almaktadır. Yetişmiş insan gücü de ancak ve ancak eğitim ordusuyla mümkündür. Karanlığa ışık saçan, yarınlarımıza umut tohumları eken ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıktır.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim camiamızın Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER