“Pedallayan Kadınlar” Projesi ile Kadınlar Bisiklet Kullanmayı Öğreniyor

Tepebaşı Belediyesi’nin “Pedallayan Kadınlar” projesine katılan 120 kadın, eğitmenler gözetiminde ve önlemler eşliğinde bisiklet kullanmayı öğrendi.

Tepebaşı Belediyesi, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve karbon ayak izini azaltmak amacıyla doğa dostu uygulamalarına devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Pedallayan Kadınlar” projesi de kadın vatandaşların yoğun ilgisi ile düzenlendi. Zincir Kıran Kadınlar Derneği iş birliği ile başlatılan proje ile katılımcı kadınlar, hava şartlarına bağlı olarak açık ve kapalı alanlarda bisiklet kullanmayı önce teorik ardından da pratik olarak öğrendi. Eğitimlerde katılımcı kadınlara gönüllü bisiklet eğitmenleri eşlik ederken, kask, dizlik gibi koruyucu ekipmanlar da kullanıldı.

Bol bol pratik yaparak bisiklet kullanmayı öğrenen 120 kadın, projeden memnun kaldıklarını belirterek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür etti.