BELEDİYE HABERLERİ

Belediyelere Dünya Bankası’ndan Yenilenebilir Enerji Desteği

Belediyelere Dünya Bankası’ndan Yenilenebilir Enerji Desteği

Coğrafi konumu nedeniyle güneş enerjisi yüksek potansiyele sahip olan ülkemizde, Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi elektriğini üreterek dışa bağımlılığın azalması için çalışmalar yürütülüyor. Bu amaç doğrultusunda Dünya Bankası desteği ile “Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi başlatıldı.

limitsizbet

Konu ile ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bakanlıkların ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine ilişkin finansman ihtiyaçlarını karşılamada köprü görevi görüyoruz. Bu kapsamda Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” dedi.

Bu Projede Dünya Bankasının Rolü Büyük

Belediyelerimizde, bütçe tasarrufu sağlamak ve sistem yükünü azaltmak amacıyla geliştirilen söz konusu proje için Dünya Bankasından finansman destek geldi.

Bakan Şimşek, Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladıklarının müjdesini verdi. “Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi” kapsamında Dünya Bankasından 500 milyon avro tutarında finansman sağlanmasına ilişkin anlaşmaları imzaladıklarını açıkladı.

Bu önemli destek beraberinde belediyelerimizde, elektrik sarfiyatını güneşten karşılamak, bütçe tasarrufu sağlamak, CO2 salınımını düşürmek, Kamu Kurumlarında bulunan paydaşların yenilenebilir enerji sektörüne olan farkındalığı artırmak ön plandadır.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve İller Bankası AŞ tarafından uygulanacak “Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi” için Dünya Bankası desteğinin geri kalan 395,75 milyon avro kısmı kullanılacaktır.

limitsizbet giriş
YASİN SAĞERYASİN SAĞER