BELEDİYE HABERLERİ

Çocuk Akademisi Açıldı

Çocuk Akademisi Açıldı

Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Cumhuriyet Mahallesi’nde çocuk etkinlik merkezi olarak faaliyete geçen Çocuk Akademisi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy Belediyesi Çocuk Akademisi’ne 60 ayından gün almış, 70 ayından gün almamış çocukların alındığını kaydeden Başkan Akay, “Çocuk Akademimize kayıtları kabul edilen yavrularımıza ücretsiz eğitim, ulaşım ve beslenme desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

Çerkezköy Belediyesi Çocuk Akademisi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak kullanılan binada hizmet vermeye başladığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından daha önce Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak kullanılan binanın tahsisi Çerkezköy Belediyesi’ne tekrar yapıldı. Yaptığımız tadilat ve bakımın ardından çocuk etkinlik merkezimizi Çerkezköy Belediyesi Çocuk Akademisi olarak hizmete açtık” dedi.

Kayıtlar Sosyo Ekonomik Durumlara Göre Alındı

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Masalarına yapılan başvurular, öğrencilerimizin ailelerinin sosyo-ekonomik durumlarına göre değerlendirilmeye alındı. Öncelikle tek ve çalışmak zorunda olan annelerin çocukları ile ailelerin gelir durumuna göre çocukların kayıtları alındı. Yapılan değerlendirmenin ardından Çocuk Akademimiz hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında yavrularımıza hizmet vermeye başladı. Akademimizde çocuklarımıza ücretsiz olarak eğitim, ulaşım ve beslenme desteği de sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER