BELEDİYE HABERLERİ

Safranbolu Belediyesi 20 Bin Tohumu Toprakla Buluşturuyor

Safranbolu Belediyesi 20 Bin Tohumu Toprakla Buluşturuyor

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim Birimi kendini yenilemeye ve büyütmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Elif Köse’nin ‘Üreten Belediye’ mottosu ile yola çıkan ve kuruluşundan bu yana binlerce tohumu ve fidanı toprakla buluşturan birim bu yıl 20 bin maniye tohumunu yine üretime sunacak.

Başkan Köse ‘Tüketen Değil, Üreten Belediye’

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Burada amacımız verimli topraklara sahip Safranbolu’muzda hem belediyemiz bütçesine katkı sağlamak hem de üreterek vatandaşımıza da örnek olmak. Özellikle son yıllarda neredeyse köylerimizde bile üretimin durduğu bir zamanda biz buna dur demek istedik ve güzel bir adım atarak seramızı kurduk. Çok şükür her geçen gün büyüyor ve gelişiyoruz. Tüketen Değil Üreten Belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz ” dedi.

Üretimin yalnızca maniye ile sınırlı olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Köse, “ hemen her türlü sebzeden verim alıyoruz.  İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak aş pişiyor, Sosyal Tesisimizde kullanılıyor. Bununla birlikte güzel bir tohum bankası da şu an müdürlüğümüz tesislerinde. Burada 150’nin üzeninde tohum çeşidi saklanıyor” diye konuştu.

Tüm bunların yanı sıra çeşitli il ve ilçelerden de tohumların getirildiğini ifade eden Başkan Elif Köse, “Çanakkale -Ayaş domatesi, çardak domatesi -Denizli -patlıcan, köstekli fasülye, domates, endize börülcesi, Mersin Mezitli- bakla , Macaristan domatesi, Siirt –  Sarı karpuz, Mersin kök kereviz gibi ürünlerinde yetiştirileceğini, bu yıl birimde hazır olan 20 bin maniye tohumunun bir kısmının yine Safranbolulu vatandaşlarla paylaşılacağını” söyledi.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER