BELEDİYE HABERLERİ

ÇANKAYA-MAMAK VİYADÜĞÜ’NDE KAPSAMLI BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

ÇANKAYA-MAMAK VİYADÜĞÜ’NDE KAPSAMLI BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte yıllardır ihmal edilen ve acil çözüm bekleyen sorunların giderilmesi için üstyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yapımına 1992’de başlanan ve 1998 yılında tamamlanan Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü’nde kullanıma bağlı olarak zamanla meydana gelen yıpranma nedeniyle başlatılan kapsamlı bakım ve onarım çalışmalarında sona gelindi. Araç trafiğine kapatılmadan yürütülen çalışmaların şubat ayı içinde tamamlanması hedefleniyor.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere daha konforlu ve güvenilir bir ulaşım sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Yeni yol, köprü ve köprülü kavşaklarla Başkent trafiğini rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda sorumluluk alanında bulunan ana arter, cadde, bulvar ve köprülerde de bakım, onarım ve tadilat çalışmaları gerçekleştiriyor.

Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından Çankaya ile Mamak ilçelerini birbirine bağlamak ve trafikte zaman kaybını azaltmak amacıyla yapılan Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü’nde başlatılan bakım ve onarım çalışmalarında sona gelindi.

 

ARAÇ TRAFİĞİ AKSAMIYOR

Yapımına 1992 yılında başlanan ve 8 kilometrelik bağlantı yoluyla birlikte 1998 yılında tamamlanan viyadük, 25 yıllık süre zarfında meydana gelen aşınma ve yıpranmalar nedeniyle yoğun bakıma alındı.

Araç sürücülerinin mağdur olmaması için trafik akışının tek şeritten çift yönlü sağlandığı viyadükteki bakım ve onarım çalışmalarının şubat ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

VİYADÜĞÜN ÖMRÜ UZAYACAK

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan, Kent Estetiği Daire Başkanı Yetiş Ali Aslan, viyadüğün dengeli konsol yapım yöntemi ile inşaatının tamamlandığını belirterek, “1998 yılında Çankaya ve Mamak ilçelerini birbirine bağlayan İmrahor Viyadüğü, kullanımda olduğu 25’inci yılında kapsamlı bakım ve onarıma alındı. Yaklaşık 6 ay süren bu çalışmaların Ocak 2024 tarihi itibari ile sonuna gelindi. Toplam uzunluğu 604 metre, genişliği 27 metre ve en yüksek köprü ayağı 64 metre olan İmrahor Viyadüğünde; yaklaşık 66 ton ardgerme halatı yenileri ile değiştirildi, kenar ayaklarda betonarme yapıları güçlendirildi, 14 metre genleşme derzi yenilendi ve 40 metre derzde de bakım yapıldı. Ayrıca köprü boyunca vandalizme karşı önlem alınarak korkuluk imalatı yapıldı” dedi.

Gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlar hem daha konforlu bir ulaşım imkânına kavuşacak hem de viyadüğün ömrü uzayacak.

YASİN SAĞERYASİN SAĞER